Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde trafik uygulaması yapıldığı esnada dur ihtarına uymayan bir aracın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yusuf Ceylan için Trabzon Valiliği önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ,Trabzon Valisi İsmsil Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Akçaabat Belediye Başkanı Isman Nuri Ekim Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu,MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım,Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler adası Başkanı Ali Yazıcı,İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ,Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ,STK Başkanlarının yanısıra geniş bir katılımla gerçekleşen törende 39 yaşında şehit olan 13,8 ve 1 yaşlarındaki üç kız çocuğu babası Samsunlu şehit polis Yusuf Ceylan için gözyaşları sel oldu.


Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan şöyle konuştu;

Teşkilatımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, huzur ve sükununu temin etmek için görevlendirilmiş bir teşkilattır. Varlık sebebimiz devletimizin bekası vatandaşlarımızın huzur ve sükun içinde yaşaması olduğunun bilincindeyiz. Zaman zaman sıkıntı içinde kalsakta yürümekte olduğumuz görevin farkındayız. Üzerimizdeki üniformayı kefen bildik. Bazen yürütmekte olduğumuz görev sebebiyle kim zaman kahpe bir pusuda, bir operasyonda şehadete ermiş kardeşlerimiz olduğu gibi, bazen de böle hukuku tanımayan kendini bilmez, hukuka uygun yaşamasını bilmeyen birisini sebebiyet verdiği bir olay nedeniyle de maalesef şahadete erebiliyoruz. Kırgın mıyız evet. Kırgınlığımızın sebebi şu, önlenebilir bir sebepten dolayı çok sevdiğimiz saydığımız meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailelerden bir istediğimiz var. Lütfen hukuka yasaya uymak amacıyla bilinçle yetiştireceğimiz çocuklarla geleceği güven altına almalıyız. Bizim özgürlüğümüz sınırımızın başkasının özgürlük sınırlarının başladığı yerde bittiğini bilirsek buna göre yetiştirirsek çok daha medeni seviyelere ulaşacağız.

AİLELERİN ÇOCUKLARINI TAKİP ETMESİ GEREK
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da cenaze töreninde açıklamalarda bulunurken özellikle ailelere seslendi. Ustaoğlu şöyle konuştu;
Acımız gerçekten çok büyük. O kutsallaşmış olan devletin üniformasıyla, bu toplumun huzuru için, bizlerin gece rahat uyuması için, gecenin o saatinde görevi başındayken, yaşı 16 ve alkollü sürücü belgesi olmayan bir gencin üzerine araç sürmesi sonucu şeadete yürüdü. Bu devletin üniformasını taşıyan bu kıymetli teşkilat çok şehitler gaziler verdi bu ülke için. Ama böyle hepimizi derinden üzen bir hadiseden dolayı şehadete yürümesi de bizim için ayrı bir hüzün oldu. Buradan ailelere seslenmek istiyorum. Gecenin o saatinde 16 yaşındaki çocuğun nerede olduğunu ne yaptığını ailelerimizin takip etmesi bilmesi lazım. O bizim şehadete yürüyen polisimiz kendi canını feda ederek o uygulama noktasında belki daha fazla onun o haliyle başka ailelerin de canının yanmasının önüne geçti. Başka acıların yaşanmaması adına ailelerimizin artık çocuklarına gecenin o saatlerinde ne yaptığını bilmesi çok önemli. Bizler 24 saat bu vatan için gece gündüz demeden görevin başındayız. Ne yazık ki hepimizi üzen böyle hadiselerle de karşılaşıyoruz. Yusuf kardeşimiz devletin üniformasını taşırken şehadete yürüdü, biz inanıyoruz ki Hz. Peygamberin sancağı altında o yerini alacak. Başta şehidimiz olmak üzere tüm Emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.

Sinoplu olan Şehit Ceylan'ın cenazesi önce Akçaabat'taki evinde komşuları ile helallik alındıktan sonra  ardından da ailesinin yaşadığı Samsun'a uğurlandı.