Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü, bugün Trabzon Meydan Parkında yapılan çelenk sunma töreniyle kutlandı. Törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral  Erhan Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi partilerin İl Başkanları, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UZUN BİR ARADAN SONRA İLK! 
Trabzon Kurtuluş Törenleri uzun bir aradan sonra ilk defa Meydan Parkında yapıldı. Bir süredir Trabzon Valiliği önünde ki alanda yapılan törenler, bu yıl alınan kararla Trabzon’un göbeğinde Meydan Parkında yapıldı.Hatırlanacağı üzere Trabzon'da daha önce resmi bayramlar Meydan'da kutlanıyordu. 
Törende Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kurtuluş Törenleri Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapılacak programla devam edecek. 
Trabzon’un Kurtuluşu, Büyükşehir Belediyesi tarafından spor turnuvalarından söyleşilere, yarışlardan konserlere kadar ilk kez birbirinden farklı etkinliklere kutlanıyor. Ve yine Trabzon’un kurtuluş etkinlikleri ilk kez Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştiriliyor.

HALUK LEVENT KONSERİ İPTAL EDİLDİ
  24 Şubat saat 20.00’de yaptığı yardımlarla herkesin gönlünde taht kuran Sanatçı Haluk Levent Trabzonlularla buluşacağı etkinlik Van'da meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybedenlere ve yöre insanına saygı için ipta edildi.

DÜNYADA SPORUN BAŞKENTİ TRABZON
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Trabzon, gerçekleştirdiği spor organizasyonlarıyla dünyada sporun başkenti haline gelmiştir. Bu yıl Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılını, ‘Uluslararası Yarı Maratonu’muzun da 40’ıncı yılını kutlayacağız. Maratonda yarışmak için şehrimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize tüm Trabzonlu hemşehrilerimle ev sahipliği yapacağız. Güzel, anlamlı ve kalıcı dostluklarla gönül köprüleri kuracağız. Trabzon’umuzu gelen misafirlerimize en iyi şekilde tanıtacağız. Trabzon insanının misafirperverliğini, sıcakkanlılığını yaşatacağız. Trabzon’dan iyi anılarla ve güzel dostluklarla ayrılmalarını sağlamak bizim gelenek ve göreneklerimizin bir yansıması olacaktır. Dünyada bir olimpiyat kenti olma özelliği taşıyan Trabzon’da önemli olanın spor organizasyonlarında birinci olmaktan çok, sporun kardeşliği ile gönüllerde birinci olmak olduğunu ifade ediyor, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.