Sezonun ilk oyununda bir kahramanlık hikayesini anlatan ‘Trabzon Gemisi Enosis’le izleyicileri tarihin tozlu raflarına götüren tiyatro grubu Şubat ayında da yepyeni bir komedi oyunuyla perde diyecek.  Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Trabzon Gemisi Enosis’ oyununu eski bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Deniz Komutanı Dz. Alb. Bünyamin Dayıoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve çok sayıda davetli izledi.  

Gecede bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Atatürk’ün “Efendiler! Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz hatta reis-i cumhur olabilirsiniz; fakat hiçbir zaman sanatkar olamazsınız." sözünü hatırlatarak “Sanatçılık bir Allah vergisi yetenek. Benden sanatçı olmaz mesela huzurunuzda söyleyeyim. Bu arkadaşlara gıpta ediyorum. Çok sevip sayıyorum ve iyi ki varlar diyorum. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Çok asfalt yaptım, beton yaptım, parklar, bahçeler yaptım. Ama Trabzon Büyükşehir Belediye Tiyatro’sunu kurabilmiş olmak benim iftihar ettiğim husus.” diye konuştu.  

Eski bakan Faruk Nafiz Özak da sanata ve kültüre yaptığı katkılardan dolayı belediye başkanı Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek “Tiyatro zor bir sanat dalıdır. Adalet var, yardımlaşma var. Birliktelik var, hafızayı tazelemek var. Tarih bilincini ortaya koymak var. Ve buradaki o şuuru oluşturmak var. O bakımdan tiyatroyu yalnızca tiyatro olarak görmemek lazım. Son derece önemli ve bizim çok çok desteklememiz gereken bir sanat dalıdır. Orhan başkan çok şeyler yaptı ama tek kusuru bunları gösteremedi. Ama Allah biliyor, bizde biliyoruz. Bu eseriyle de ne kadar gururlansa azdır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Koordinatörü Tayfun Yurtsever de tiyatro oluşumunun Başkan Gümrükçüoğlu’nun 2015-19 planlamasında yer alan bir proje olduğunu ve bu projenin 2018 yılının Ekim ayında Belediye Meclisi’nde kabul edilerek yürürlüğe girdiğini belirterek şöyle konuştu:  

“Bu akşam burada sahnelenen tarihi olayı bir internet sitesinde haber olarak okumuştum. Çok etkilendim. Hemen Başkanım Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Mustafa Bey’le (Akkaya) tiyatro yapma fikrimi paylaştım. Onlarda sağ olsun önerime sıcak baktılar. Tabi Trabzon Devlet Tiyatrosu’ndan da destek alarak bu oyunu sahneledik. İkinci oyunumuz komedi olacak. Onun da çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şubat ayında inşallah izleyiciyle buluşacağız.”