Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, DLH Tarafından yapılan dolgu çalışmasına karşı çıkarken bütün siyasi parti başkanlarını da alana çağırdı ve çalışmanın durdurulmasını istedi. Beşikdüzü halkının da çalışmaya karşı çıktığını kaydeden Başkan Uzun, doğal limanın doldurulmamasını isterken “Burada ikinci bir ikizdere yaşanacak. Gelin aklı selim şekilde düzene sokalım dedik. Kimse bizi dinlemedi” diye konuştu. 

 
 Trabzon’da Mayıs Yedisi şenliklerinin yapıldığı alan dolgu ile kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya. Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, DLH’nın bölgede yaptığı dolgu planına itiraz ederken ilçede halktan da büyük tepki geldiğini kaydetti. 
Dolgu planının 2018 yılında yapıldığını ve kendilerinin de itiraz ettiğin dikkat çeken Uzun, “Beşikdüzü’nde 2018 yılında DLH Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen dolgu çalışması var. Yaklaşık 180 dönümlük, sahilde dolgu çalışması yapılıyor. Bu dolgu çalışmasının belli kısmına, Beşikdüzü halkı itiraz ediyor. Burada Su Ürünleri Kooperatifi, Beşikdüzü’nde balıkçılar: Bu balık alanlarının dolacağı, balıkçılığa zarar vereceği, doğal limanın dolmaması gerektiği gibi itirazları var. Su Ürünlerinin Kooperatifinin önünde yapılmış çalışma var. Çarşıbaşı’ndan, Görele’ye kadar kadın erkek her yerden insanlara geliyor, çayını kahvesini içiyor. Bu alan aynı zaman bizim yüz yıllardan beri Beşikdüzü’nde yapılmakta olan Mayıs Yedisi Şenliklerinde inek yıkama alanı olarak bildiğimiz yer” dedi. 

HERKES YANLIŞ OLDUĞUNUN KANAATİNDE
Beşikdüzü halkının 13 dönümlük yerin doldurulmamasını istediğine dikkat çeken Uzun, “DLH’nın dolgu İmar Çalışmasında bu alanın da doldurulması söz konusu. Beşikdüzü halkı diyor ki, “Tamam bu kadar yeri dolduruyorsunuz ama şu alanı doldurmayın” En azından 13 dönümlük Su Ürünlerinin önündeki alan dolmasın istiyor. Bununla ilgili DLH Bölge Müdürlüğüne, Projede Tadilat yapın diye Beşikdüzü Belediyesi olarak müracaat ettik. Bu müracaatımız belli bir zaman kabul edilecek denildi ama en sonunda bundan vazgeçilme durumu oldu. Bende bununla ilgili bütün siyasi partileri uyardım, davet ettim. AK Parti, İYİ Partili, CHP’li Milletvekillerini de o alana götürdüm, herkes yanlış olduğu kanaatinde. Fakat ne hikmetse bu çalışma durdurulmuyor ve devam ediyor. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nu daha önce özel sohbetimizde uyardım, davet ettim, meclis toplantısında da gündem getirdim” diye konuştu. 


HALKIN KARŞI ÇIKTIĞI PROJE, PROJE DEĞİLDİR
“Halkın karşı çıktığı hiç bir proje proje değildir” diyerek sözlerine devam eden Uzun, “Bende inanmıyorum. Böyle projeye ihtiyaç yok. Beşikdüzü halkının talepleri gözardı ediliyor. Bu kadar yer doldurmuşsunuz. Beşikdüzü’nde dolan bu alana ihtiyaçsa yok. Su Ürünleri Kooperatifinin önündeki o görselliği ortadan kaldırmanın, bizim yüz yıllardan beri gelen geleceğimizin, tarihimiz olduğu inek yıkama alanının ortadan kaldırılması, artı doğal limanın dolması, balıkçılarımızın zararına olan bir uygulamanın yapılmasına hiç kimsenin gönlü razı değil. Beşikdüzü Belediyesi olarak önce ben karşı çıkıyorum. Bütün bu konuyla ilgili yapmamız gerekeni yaptık. Bütün siyasi partileri uyardık, davet ettik. Gelin, alanı gösterdik. 

İKİNCİ İKİZDERE VAKASI YAŞANACAK
Ama buna rağmen bildikleri gibi yapıyorlar.  Uyardım milletvekillerini. Burada ikinci bir ikizdere yaşanacak. Gelin aklı selim şekilde düzene sokalım dedik. Kimse bizi dinlemedi. Beşikdüzü halkı bu şeyi, gürültüyü, kavgayı hak etmiyor. Ben elimden gelen bütün girişimlerde bulundum. İnşallah huzurlu şekilde ortadan sorun çözülür. Mantığı yok. Beşikdüzü’nde böyle bir alana ihtiyaç yok. 200 dönüm yerden, 13 dönümü noksan kalsın. 167 dönüm neyine yetmiyor. Yakın zamanda üzerinde projede yok. Ve 20 senedir üzerinde proje yapılacak gib durmuyor. Şu anda tahkimat yapılıyor gidiyor. Bataklık, sazlık, sivri sinek yuvası haline gelecek. Dedikleri şey, sen “Muhalefetsin ya yatırıma karşısın” Neye karşıyım. Doğru yatırım yaptın da karşı mı çıktım” ifadelerini kullandı.