Trabzon'un Ortahisar ilçesinin en işlek caddelerinden biri olan Maraş Caddesi geçtiğimiz aylarda trafiğe kapatılmış, vatandaşların kullanımı için yeniden dizayn edilmişti.

Çalışmaların tamamlandığı Maraş caddesi bugün törenle açıldı

Meydan Parkın'dan kortej eşliğinde Belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla yapılacak yürüyüşün ardından, sahne şovları ve konserler düzenlendi.


Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım,İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilleri AK Parti'den Erhan Nadir ile İYİ Parti'den Aslan Güner, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi katıldı.

"TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GURURLA SUNAR"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat zorluoğlu açılışta yaptığı konuşmada "Trabzon Büyükşehir belediyesi yayalaştırılarak, alt ve üst yapısı ile yenilenen yeni Kahramanmaraş caddesini gururla sunar. Sayın Cumhurbaşkanımızın eser ve hizmet belediyeciliği örneği Maraş Caddesi çok beğenildi. Bu şekliyle Trabzon’umuza değer katacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu hayırlı uğurlu olsun.

Bu caddeye Maraş caddesi ismi nasıl verildi?

Maraş caddesi ismi kurtuluş savaşı zamanına dayanır. O dönemde Trabzonlular Maraş’ta Maraşlılara kurtuluş savaşında destek vermek için meclis kararı ile Maraş, ismi verildi. Daha sonra Maraş’ta da Trabzon caddesi ismi verildi. Bu kardeşlik bugüne geldi. Kahramanmaraşa sevgilerimizi gönderiyoruz.

Trabzon’da uzun zamandır konuşulan bu Maraş caddesi meselesinde sona geldik. Zor bir süreç oldu. Herkesle istişare etmek suretiyle şehrin ittifak ettiği bir konu oldu. Önce altyapıya girdik. Altyapı yenilendi. Buranın üstyapısı özel olmalıydı. Maraş ismine yakışır olmalıydı: özel bir malzeme seçtik. Gerçekten her anlamda içimize sindi. Sizlerin de çok hoşuna gitti. Hayırlı uğurlu olsun tekrar." ifadelerini kullandı.

"BİR KAPANIŞ İÇİN BİR ARADAYIZ"

Açılışta konuşan Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç "Hep açılışlardaydık şimdi bir kapanışı gerçekleştirdik. Bu da Maraş Caddemizin trafiğe kapanışını gerçekleştiriyoruz. Tarihi bir caddemiz tarihi bir günü yaşıyor. Tıpkı 2007 yılında Uzun Sokak’ın trafiğe kapanması gibi. Bunun mutlululuğunu ve gururunu uyaşıyoruz. Bu icraatın sahibi olarak bu projemizi hemşehrilerimizle buluşturan çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoum. Bu proje, Meydan bölgesine farklı bir anlam kazandırdı. Maraş, Uzunsokak ve Kunduracılar açık AVM’ye dönüştü.
Trabzon’a daha iyi nasıl hizmet ederiz diye düşünüyoruz ve düşünmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Bu projemizin bir anlamı daha var. Trabzonspor’umuzun 8. Şampiyonluğuna denk geldi. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


 
DÜNYANIN ÖNEMLİ CADDELERİ VARDIR
Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada "Bu akşam bu anlamlı açılışı gerçekleştiriyoruz. Trabzon bir tarih bir medeniyet ve en önemlisi bir marka şehridir. Bu marka şehre yakışan da bu tarz alt yapı çalışmalarıdır. Bu şehrimizin en önemli caddesi de Kahramanmaraş caddesidir. Bu caddenin güzel bir alt yapı çalışması ile yenilenmesi de önemlidir.

Bazı şehirlerin dünyada önemli meydanları caddeleri vardır. Trabzon ile de bütünleşen Kahramanmaraş caddesi de önem arz ediyor.

Altyapı projeleri zordur. Yeri gelir esnafla , vatandaşla karşı karşıya kalırsınız. İş bitince de güzel görüntü ile karşılaşırsınız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİ HER ZAMAN OLUR

MHP Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım  "Trabzon’a katmadeğer kattığı düşüncesindeyiz. Zorluoğlu geldikten sonra Trabzon’da güzel projeler olmaya başladı. Bu da çok zamandır konuşuluyordu ama hayata yeni geçti. Bu sokağın konsepti yakın zamanda olduğu gibi değişecek. Burası da öyle sanıyorum ki İzmir’de, İstanbul’da olduğu gibi çok güzel yeme alanları, gezme alanları, gençlerin oturduğu yerler gibi şeyler olursa çok güzel olur. Büyük ihtimalle bankalar ve bazı iş yerleri buradan çıkmak zorunda kalacak.
Eleştiriler her zaman olur önüne geçmek mümkün değil. Haklı da olabilirler. İddiaların doğru olup olmadığını zaman gösterecek. Bize göre iyi olduğu düşüncesindeyiz." ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Açlış öncesi konuşan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin çebi "Maraş caddesi Trabzon’un en önemli caddelerinden biri. Uzun sokak kapanacağı zaman farklı birer görüş vardı destek olmuştuk. Haklılığımız ortaya çıktı. Maraş caddesinin kapatılması konusunda farklı görüşler ortaya çıktı: ben de kapanmasından yanaydım. Dolayısıyla bu caddenin bu halini gördüğüm memnuniyeti söylemek istiyorum. İradesini ortaya koyan tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Önemli bir nefes koridoru. Kahramanmaraş Caddesi şehrin nefes borusu oldu. Kardeş şehrimiz Maraş’tan da bu güzellikte bir Trabzon caddesi bekliyoruz.

Son dönemlerde bizim yeşile ve çevreye verdiğimiz değer ortada. Yaşam alanlarının güzel olması adına gayretlerimiz oldu. Bambaşka bir Ortahisar Ortaya çıktı. Tüm Bu yatırımlar için emeği geçen başta cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. AK parti kadrolarına, bakanlarımıza Milletvekillerimize, Teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

PROFESYONELCE YAPILMADI AMA SONUÇ GÜZEL

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi kuvvetli ise "Bu caddesinin yayalaştırması ile alakalı Murat bey görüşümüze başvurdu. Ben ilk günden beri aynı görüşteyim. Yayalaştırılması konusunda görüşümüzü bildirdik. Yayalaştırma uzun sürdü profesyonelce yapılmadı ama sonuç güzel oldu teşekkür ederim. Zağnos vadisine kadar yayalaştırmanın devam etmesi gerek. Trafiği nasıl halledileceğinin tartışılması lazım.

Trabzon’un en büyük sorunlardan biri trafik. Güney çevre yolunun tamamlanması lazım biran önce. Şehrin Güneye doğru taşınması lazım. Hafif raylı sistemin bir an önce yapılması lazım ama daha önce Güney çevre yolunun bitirlmesi lazım. Trabzon’un bir sürü de sorunu var işsizlik var. Ama bunu belediyeye yükleyemeyiz. Merkezi hükümetin sorunu. Zorluoğlu geldiğinden beri şehire ufak dokunuşları var. Muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. İyi şeylere iyi diyoruz." ifadelerini kullandı.

"BOZTEPE'YE SAPLANAN HANÇER..."

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Ve Trabzon muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise "Bu şehrin altyapıya uzun yıllardır ihtiyacı vardı ve bu giderildi. Maraş caddesi yıllardır konuşuluyordu. Uzun sokak geçmişte araç trajiğine kapatılmıştı. Güzel de olmuştu. Burası da güzel yapıldı. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Tabii ki çalışmak lazım, çalıştığın zaman da sonuçlarını alıyoruz. Nihayetinde bir tane Trabzonumuz var başka yok. Baktığınızda merkezde 3 caddemiz var. Uzun sokak, Kunduracılar ve Maraş Caddesi. Buralara insanları çekebilmenin yolu olmalıydı ve o da buydu. Altyapıdan sonra bu şekilde düzenlenmesi fevkalade olumlu olacağını düşünüyorum. Trabzonumuza hayırlı olsun.

Tabii ki Trabzon’da güzel çevre değişiklikleri, güzel değişiklikler var. Boztepe’nin altındaki şehrin kalbine hançer gibi saplanan viyadükler olmasa daha iyi olurdu. Tarih onları da bunları yapanları da yazacak. Trabzon’a yapılan güzel şeyleri alkışlıyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir halkız. Bizim genimizde bu var. Haksızlığa asla tahammülümüz yoktur ama en kötü 10 dakika herkes sabrettiği zaman bizim ne kadar iyi insan olduğumuzu herkes görüyor." ifadelerini kullandı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Trabzon’da göreve geldikten sonra, yapılan hizmetlerde toplumun yaşayan insanların ne düşündüğünü, onlara kanaat önderleri olarak seçtikleri siyasilerin ne düşündüklerini, STK’ların neler düşündüklerini sorarak, görülerini alarak hamur haline getirdi. Şu anda burada Kahramanmaraş Caddemizde burada milletimizin hemşerilerimizin hizmetine sunulmuş. Burada görüyorum ki bu güzel hizmet, esasında yapıldıktan sonra toplum tarafından sahiplenirse çok daha güzeldir. Burada ki kalabalıkta, Trabzonlu hemşerilerimizin bu eseri sahiplendiklerini görüyorum. Toplumun hassasiyetlerini dikkate ele alarak böyle güzel hizmeti Trabzon’umuza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar “Artık Trabzon’a bir sokak geldiğinde, Viyana’da, Paris’te, veya Roma’da tarihi mekanlarda araçsız alanlarda, nasıl dolaşıyorsa Trabzon’da da böyle dolaşacak.” İfadelerini kullandı