TRAWOS (Trabzon Vosvosçular Dayanışma Derneği) organizasyonu ve Ortahisar Belediyesi'nin katkılarıyla 24-25-26 Ağustos tarihleri arasında Hıdırnebi Yaylası'nda düzenlenen “1. Vosvos Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Renk renk nostaljik araçlarıyla yayla parkurunda boy gösteren vosvosçuların performansı görülmeye değerdi.


Akçaabat Hıdırnebi Yaylası'nda açılışı yapılan şenliğe çeşitli illerden yaklaşık 60 vosvos sever katıldı.


"TANITIM İÇİN ÖNEMLİ BİR ARGÜMAN"
Bu yıl ilk defa düzenlenen şenliğin Trabzon'un ve yaylaların tanıtımı için önemli bir argüman haline geleceğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, şenliğin her yıl yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Genç, "Göreve başladığımız günden itibaren Trabzon’un tanıtımına katkı sağlamaya gayret ediyoruz, bu tür faaliyetleri ciddi manada önemsiyoruz. Şehrimiz bir kültür ve sanat şehridir. Bu özelliklerimizle şehrimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla hareket ederek Trabzon'da yürütülen turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir olması için gayret sarf ediyoruz. Yaylalarımızın güzelliğini gören hayran kalıyor.
 
Bu tür organizasyonlar da bu güzelliklerin başka insanlar tarafından tanınmasını bilinmesini sağlıyor. Türkiye'nin değişik illerinde düzenlenen vosvos şenliklerinin Trabzon'da 1.'isini düzenleyerek şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan TRAVOS Derneği'ni ve yönetimini kutluyorum, il dışından gelen katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.
 
TRAWOS (Trabzon Vosvosçular Dayanışma Derneği) Başkanı ve il dışından gelen katılımcılar Trabzon 1. Vosvos Şenliği'ne yapmış olduğu katkılardan dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Hıdırnebi Yaylası'nda konvoy, konser, sinema gösterimi ve gece kamp ateşi yakılarak devam edecek olan etkinlik pazar günü şehir konvoyu ile sona erecek.