Trabzon Çömlekçi  Liman Kavşağında saat 12:00’da denetime çıkan Vali Ustaoğlu, burada trafik polisleri ile konuştu. Burada olası bir trafik kazasında yaşanılanların simüle edildiği araçta vatandaşlar tarafından yapılan denemeleri izleyen Trabzon Valisi Ustaoğlu, ardından vatandaşlara neler yaşadıklarını sordu.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK

Burada açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bir vatandaşımızı simülasyon aracına bindirerek bir kaza anının nasıl olduğunu yaşamış oldu. Burada kemer takıldığında kendi dengenizi kemer takılı olduğun için 360 derece döndü ama ona rağmen en ufak bir şey olmadı. Ne kadar önemli olduğunu da görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

Ustaoğlu, “Vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak ve trafikte vatandaşlarımızın kurallara uyma noktasında onlara uyarı yapmak ve broşürlerimizi paylaşmak üzre etkinlik düzenliyoruz. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bu yıl bu konuda daha ses getirici daha aktif olarak ekiplerimizle bu haftayı etkin bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Geçirmiş olduğumuz bir pandemi süreci var. Bu süreçte hem kurallara uymak ve diğer taraftan vatandaşlarımızı trafik güvenliği noktasında onları uyarmak, ikazlarda bulunmak ve aydınlatmak çok önem arz ediyor. Trafik ekipleriyle birlikte etkinliği yapmaya çalıştık. Bakanlığımızın çok güzel sloganları var. Hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu noktada da öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganı başta olmak üzere değerli sloganlarımız var” diye konuştu. 

VAKA SAYILARIMIZ DÜŞÜYOR

Denetimler konusunda Vali Ustaoğlu “Genel anlamda olumsuz bir durum yok. Genelgeler kapsamında tam kapanma sürecinde denetimleri sıklaştırdık. Uyarılar yaparak, ülkemiz, geleceğimiz ve sağlığımız için çok önemli olduğunu söyledik. Vaka sayıları ülkemizde ve ilimizde düşüyor. Bu bizi rehavete sürüklememi. Hep birlikte kurallara uyarak 17 günün sonunda daha güzel umutlu olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim” dedi.