ÇOK ÖZEL ÇOCUKLARIN ÇOK ÖZEL ÖĞRETMENLERİ UNUTULMADI

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çeşitli etkinliklerle kutlandı.Hızır Aktaş Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş makamında tebrikleri kabul etti. 

LEGDER'DEN ANLAMLI ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği, Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Akademsi'nde Öğretmenler için çok özel ve sade program düzenledi. Programda Öğretmenlere Kırmız Gül taktim edilirken Engelli çocukların annelerinin el emeği göz nuru yaptıkları özel pasta ve börekler Öğrencileri için saçını süpürge aden Öğretmenelere ve programa katılanlara ikram ettiler.. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programa Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Ankara'da bir dizi temaslar için şehir dışında olması dolayısı ile Sosyal İşler Daire Başkanı Muharrem Çimşit ,Engelli Şube müdürü Huseyin Karaca,Engelsiz Akademi Müdür yardımcısı Ortahisar Halk Eğitim Mustafa Boz.Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır ve yönetim kurulu üyeleri,Öğretmenler ,veliler ve Öğrenciler düzenlenen programa katıldı.


 
 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, “Peygamber mesleği olan öğretmenlik büyük bir fedakarlık, hoşgörü, sabır, şefkat ve gayret ister. Bitmeyen bir sevda, karşılık beklemeksizin verilen bir emek, vatanını ve milletini kendinden önce düşünmek, çabalamak, gayret göstermek ve bir çocuğun tebessümüyle mutlu olabilmektir” dedi.


 
Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği ( LEGDER ) Başkanı Melek Çakır ''“Bizlere bu etkinliği yapmak için imkan tanıyan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na,Sosyal İşller Daire Başkanı Muharrem Çimşit'e,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadir Hatipoğlu'na,Engelli Şube müdürü Huseyin Karaca'ya ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Akademi Okulu müdürü Ortahisar Halk Eğitim'den Mustafa Boz'a teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devame tti. . 

Çakır; ''Şehit edilen öğretmenlerimizin ne silahları ne de bombaları vardı, sadece kalemleri ve defterleri vardı. Bu saldırıların nedenini, gerekçesini iyi düşünüp iyi tahlil ederek mesleğimize ve öğrencilerimize dört elle sarılmamız gerekiyor ki bu saldırlar boşa gitmiş olsun. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın, onların idealleri ve hedefleri gerçekleştirilsin. Kıymetli öğretmenlerimiz mesleğinizin zorlukları herkesçe malum ancak bunun karşılığında almış olduğunuz manevi haz da hiçbir şeyle ölçülemez. Bu yüzden geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de öğretmen olmak her zaman sizler için bir gurur kaynağı olacak ve yakınlarınız öğretmenlik vasfınızla iftihar edecek. Toplumuzda da öğretmenliğin ayrı bir yer var. Bunu muhafaza etmeliyiz. Hele siz Öğretmenlerimiz özel çocuklarımıza öğrettikleriniz ve tahammülünüz için hepinize tek tek teşekkür eder Öğretmenler gününüzü kutlarız''.