Koronavirüs Pandemisi nedeniyle büyük sekteye uğrayan turizm sektörü, bu yıl yeniden hareketlenmeye başladı. Trabzon’a Ürdün ve Kuveyt'ten gelen turist kafilesinin ardından, bugün de Bahren’den ilk kafile geldi.

Trabzon - Bahreyn seferini yapan Golf Air Havayollarına ait uçak, saat 12:50 sıralarında Trabzon’a iniş yaptı. Bu yıl Bahreyn'den gelen ilk kafile Trabzon Havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Gelen turistler, kendilerine gösterilen ilgiden bir hayli mutlu olurken seferlerin önümüzdeki haftalarda artarak devam edeceği kaydedildi. 


Şen-Tur Şirketi sahibi Fatih Şen 2 yıl önce büyük uğraşlarla cennet ülkemizi Trabzon'u Bahreyn'e giderek tanıtma fırsatı bulduk.Tam meyvelerini yiyeceğiz derken pandemi çıktı 15 ay sonra ilk defa Bahreyn'den 167 yolcusu İle bir tur geldi inşallah bu artarak devam edecek . Bütün umudunu Turizme bağlayan bölge halkının umarım yüzü güler. 
 

FATİH ŞEN UYARDI 

Lütfen turistlere iyi güleryüzlü okun ve kendi vatandaşımıza neyi kaça satıyorsanız aynı satın bunun tekrarı olmaz . 

1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAKTI ANCAK...

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, seferleri 1 Haziran sonrasında beklediklerini ancak vaka sayısında yaşanan sorun nedeniyle yapılamadığına dikkat çekti.
Seferler bu hafta itibariyle başladığına dikkat çeken Kantarcı, Birleşik Arap Emirliklerinden Sharjah’dan ilk iki seferin yolcu azlığından dolayı iptal edildiğini ifade etti.

Kantarcı, “Seferler artarak devam edecek. Biz bunu esasında 1 Haziran sonrasında bekliyorduk. Ama maalesef, beklediğimiz şekilde normalleşmede vaka anlamında bazı sorunlar vardı. Dolayasıyla başlayamadı. İlk başta başlamış olan Sharjah’tan gelen 2 uçuş vardı. Birinde 63, diğerinde 38 gibi misafir sayıları az olduğu için devamı gelmedi ve iptal oldu. Dubai’den uçuş beklentimiz vardı iptal oldu.