Trabzon Cidde Turizm Fuarının Gözdesi Oldu 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

TRABZON'A ARAP TURİST AKINI 

 Arabistan'ın Cidde Şehrinde 15-18 Şubat Tarihlerinde yapılan Turizm Fuarının çekim merkezi her zamanki gibi Trabzon oldu. 
Cidde'de yapılan Körfez Ülkeleri Turizm Fuarına Türkiye'den İstanbul,Bursa,Kocaeli,Samsun gibi İller katılırken Arap Turizmcilerin ilgi odağında Trabzon Vardı. 

TTSO Heyeti Başkan M.Suat Hacisalihoglu Başkan Yardımcısı  Erkut Çelebi ve Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri İsmet Mısır ,Emanullah Tüfekçioğlu ile birlikte Mekke ve Cidde Ticaret Odasını Ziyaret etti. Heyet Arap Ülkeleri Turizm Birliğini'de Ziyaret ederek ikili temaslarda bulundu. TTSO Heyetinin yapmış olduğu ikili anlaşmalar ve girişimler sonucu çok olumlu geçen Cidde Turizm Fuarı bu yıl Trabzon'a Turist akını olacağının ilk sinyallerini de beraberinde vermiş oldu. Ayrıca Trabzon'dan Turizm Fuarına katılan Özel Şirketlerin Standlarına olan İlgininde görülmeye değer olduğunu belirtmekte fayda olacak. Anlaşılan O ki bu Yaz Trabzon Arap Turistlerinin akınına uğrayacak . 

ARAP TURİSTİ KAZIKLAMAYACAĞIZ 

Şimdi Sıra Trabzon Esnafında Fiyat Tarifelerini Araplar Gelecek diye Fahiş rakamlara çıakrtmadan halkına nasıl Malını kaça pazarlıyorsa Kaç Liraya Trabzon Havalimanından Uuzngöl'e veya Ayder'a veya yaylaya Çıkıyor ise o fiyata Arap Müşterisine Fiyat Tarifesi okunabilecek şekilde Matbu olarak İngilizce Türkçe ve Arapça Olarak Hazırlamalı Arap halkının isteklerinin neler olduğunu Örf Adetlerinin neler olduğunu nelerden hoşlanmazlar nelerden hoşlanırlar bunları tek tek öğrenmeli hatta Çalışan Personelini de bu yönde eğitmelidir.