Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kendi Akıtan Çatısına Çözüm Bulamıyor 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kendi Çatına Çözüm Bulamıyor. Büyükşehir Belediye Meclisinde Geçtiğimiz Gün Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır Tarafından Gündeme getirilen Belediye Binasının Su Sızdırması neden engellenemiyor. Sağıroğlu Belediyemizin 2010 Yılında yapılan bu Binayı hatalı yapanlar hakkında Suç Duyurusunda bulunacakmısınız hatalı yapılan Belediye Binasını Kim Teslim Aldı cevap verirmisiniz.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU 

Bu durum ise Belediye Meclisinde yine tartışma konusu oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Müellif onay verecek olursa, burada ki binanın çatı şeklini değiştirmek mümkün. Estetik proje yapabiliriz. Bu tarz yağışlarda tam bir garanti sağlamak zor. Çelik yapısı var, beton yapısı var. O arada ki yarım santimlik bir mesafe tam bir izolasyon sağlamamamıza yol açıyor. Farklı çatı olabilir. Yararı açısından yaklaşılabilir diye düşünüyorum” dedi.  

ALİ SAĞIR

Bunun üzerine konuyu ilk gündeme getiren Ali Sağır ise, “Yeni yalıtım denedik olma olmadı. Nasil bir şey yapacaklarsa tekrar bir yağmur yağarsa önüne geçilecek. Takip edilmesini de konusu noktasında sizlerden talep ediyorum. Herkes olmadı bir daha ki sefere kalsın diyor. Bunun cezası verilsin. Kim eksik yapmışsa, hataya kim devam ediyorsa cezası verilsin. Bunun hakkında işlem yapılması lazım. Bu görüntü Trabzon Büyükşehir Belediyesine yakışmıyor. Yalnız kaldığınızı düşünüyorum bazı konularda” dedi.  Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Benim hiç kimseye hiç bir tavizim olmaz. Bugüne kadar bir çok soruşturma açmışımdır. Bunun gereğini harfiyen uyguladım. İşten çıkarmak dahil. Kamunun hakkını kamuya, kişinin hakkı kişiyedir. Bizi tanıyanlar bilir. Ben o gün ki çalışmadan nereye kadar gittik dediğimizde şuan da bile 400 bin TL olanın kesin kabulü yapılmış değil. Yüklenicinin sorumluluğu devam etmekte kontroller sürmekte. Müellif onay verecek olursa burada ki binanı çatı şeklini değiştirmek mümkün” dedi.