Aydın, ““Köprübaşı İtfaiye araçları çok kötü kullanılamaz duruda” dedi. Bunun üzerine Ataman, Daire Başkanlığından aldığı notu başlayarak araçların kullanılabilir ve faal durumda olduğunu söyledi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün yapılan 4. oturumla devam etti. Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan 4. oturumu,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti.  Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin almayı planladığı 1 adet 32 metrelik geniş kabin, hidrolik merdivenli ve 2 adet dar alan itfaiye yangın söndürme aracıyla ilgili madde müzakere edildi. 

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “İlçelerde de şeflik kurulsa, oralarda da ihtiyacı kadar ani yangına müdahale için ekipman araç gereç bulundurulsa daha iyi olmaz mı? Tamam itfaiye aracı, merdiveni alalım. Bana sorulsa 2 tane 3 tane değil 18 ilçeye de birertane kurulması lazım. Çok önemli bir konu. Bence her ilçede bir şeflik kurulması lazım. En azından anında müdahale için” dedi.

  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Yetki olarak itfaiye büyükşehir belediyesinin yetkisinde kalsa bile mahallen sevk ve idaresini kendi içinde oluşturacak ünitenin kurumsal bazda oluşturulması gerektiğini bende düşünüyorum. Bunların mutlaka ilçe belediyelerimize yetkileriyle beraber devredilmesidir. Sevk ve idare merkezden olunca o iletişimde kaybedilecek saniyeler bile can güvenliği açısından çok önemli” dedi.

  Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’da, “İdari yapı olarak adı şekli koyulmasa bile uygulamamız  var. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde çağın ve coğrafi faktörlerin değerlendirilerek iyileştirmeye yönelik sayın başkanımızın ciddi kararlılığı var İhtiyaçlar sınırsız değil. Kısa sürede bu konuda çok keyif veren yapılanmaya gidilecektir” dedi. 

Mecliste tartışma yaratacak ifadeleri ise Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın’dan geldi. Aydın, “Köprübaşı İtfaiye araçları çok kötü kullanılamaz duruda. Bize araç söz verildi. Bu alınacak araçlar nereye verilecek?” diye sordu. Bunun üzerine Ataman, “Bu alınacak itfaiye araçları büyükşehir bünyesinde olacak? Bir yere verilmeyecek” dedi. 

Araçların durumlarının kötü olduğu iddiasına, “İlçe bazında mevcut araçlarla yangına müdahale edilemiyor değil ediliyor. Araç söz verilmişse yerine getirilir mutlaka” dedi.  Beşikdüzü Belediye Başkanı ise 2 ay önce Giresun Çavuşlu Beldesinde meydana gelen yangın olayını hatırlatarak, “2 ay kadar önce Çavuşlu Beldesinde bir olay yaşandı. Çavuşlu Belediye Başkanı beni aradı. “Bizim imkanımızla söndürme şansı yok. Daha önce Beşikdüzü belediyesinin donanımlı anlayıcı var” diyerek bizden talep ettiler. Bende Beşikdüzü’nde ki itfaiye birimini aradım. Orada ki personelle konuştuktan sonra bize döndü. “Biz müdahale edemiyoruz. Bizim yetkimizi aşıyor” dedi.  O arada daire başkanına ulaşmak epey gecikmeli oldu. Aradım “müdahale edilmesi gerekiyor “ dedim ama epey uzadı. O aracımız gitti Çavuşlu’da ki o yangını söndürdü. Her geçen saniye çok önemli. İlçelere de bir takım yetkiler verilmesi çok önemli” dedi.  Madde Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.