Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) toplantı salonunda yapılan törenin açılışında konuşan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü’nün, eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara 1998 yılından itibaren verildiği belirtilerek, “2021 yılı ödülünün Prof. Dr. Ruşen Keleş'e verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise Trabzon Vakfının uzun yıllardan beri Trabzon’un kültür ve sanatına büyük katkılar verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu faaliyetlerinden dolayı bugüne kadar başkanlık yapan, yöneticilik yapan bütün yöneticileri ve şu anda da başkanımız olan Bilgin Aygül’ü ve tüm yönetimini kutlamak istiyorum. Trabzon Vakfı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü Prof. Dr. Ruşen Keleş hocamıza layık görülmüştür. Hocamızı kutluyor ve bundan sonra da kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum ki tecrübelerini şehrimize daha çok aktarsın.”

Törende daha sonda Prof. Dr. Ruşen Keleş’in kendi sunumuyla hayatından kısa kesitler ve Trabzon ile ilgili anılarını anlattığı film gösterimi yapıldı. Törene katılanlar kürsüden Ruşen Keleş ile olan anılarını ve hizmetleri hakkında görüşlerini paylaştılar. Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Prof. Dr. Ruşen Keleş’i kutladığı video mesaj da gösterildi.

Trabzon Vakfı Sebahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü Nizamettin Algan, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Vakfı Başkanı  Bilgin Aygül tarafından Prof. Dr. Ruşen Keleş’e takdim edildi.

Prof. Dr. Ruşen Keleş, “Bu ödülü bundan sonra daha fazla hizmet yapabilmek için alıyorum” sözleriyle katılımcıları selamladı. Törenin sonunda ayrıca Prof. Dr. Ruşen Keleş’in 90’ıncı yaş günü pastası da kesildi.