Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Akyazı Stadı'nın, Türkiye'nin ender statlarından biri olacağını söyledi.

TOKİ'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla gerçekleştiği ortak projeleri yerinde görmek üzere Trabzon'a gelen Turan, Akyazı sahilinde, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve Genel Sekreter Davut Çakır'ın da eşlik ettiği incelemelerde, Trabzonspor'un 2015-2016 sezonunda maçlarını oynayacağı ve yapımı devam 41 bin 500 kişilik statla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Stadyum inşaatında çalışmaların planladığı gibi hızlı şekilde devam ettiğini belirten Turan, "Burada tüm kurum ve kuruluşlarımız üzerine düşen görevi yapıyor. İnşallah Trabzonspor'umuza layık olduğu stadyumu kazandıracağız. Tabi burada çok büyük bir kompleks ve inşaat yapılıyor. Bazı sorunlar olabilir. Onların üzerine tartışıyoruz. Elbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda bir sorun gözükmüyor. Burada yapılacak stat, Türkiye'nin ender statlarından biri olacak" dedi.