Trabzon’un Araklı ilçesinde karavan turizminin ilk adımları atılıyor. Trabzon’un Araklı ilçesinde karavan turizminin ilk adımları atılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen ikinci ve son oturumda, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen maddeler müzakere edildi. 
bb31d9bb-0de4-4b14-9818-21fdcb73eb37

SORULAR TEK TEK CEVAP BULDU 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, TİSKİ Genel Kurulunun ilk oturumunda meclis üyeleri tarafından yöneltilen sorulara teker teker cevap verdi. Ataman, “Tonya İlçesi Melikşah Karaağaçlı Grup İçmesuyu Ana İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı Yapım İşi” projesindeki 14 mahallenin isale hatları proje kapsamında yapılacaktır. Büyükliman göletinin sondaj çalışmaları tamamlanmış olup, DSİ tarafından yapılacak olan gölet projesi çalışmaları devam etmektedir.” 

AKÇAABAT ATIKSU ARITMA TESİSİ YOLDA
“Akçaabat atıksu arıtma projesinin tamamlanması ve Mersin, Akçakale, Söğütlü ve Yıldızlı Mahallelerinin kanalizasyonlarının arıtma tesisine bağlantısı için proje çalışmaları 2024 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Akçakale, Mersin ve Salacık mahallelerinin kanalizasyon hatlarının taşınmasının projesi hazırlanmış olup, kaynak bulunması ile ihale edilecektir. Araklı’da mevcut derin deşarjın onarım çalışmaları yapılmış olup, arıtma tesisinin yapılması için yer tespit çalışmaları devam etmektedir. Arsin İçme Suyu Arıtma Tesisi işi mart ayı sonuna kadar tamamlanacaktır.”

BULANIKLIK SORUNU SON BULACAK
“Maçka ilçesinde Bulanıklık sorunu yaşayan Bakımlı, Atasu, Çatak, Ortaköy, Yukarıköy, Sukenarı, Çeşmeler, Ardıçlıyayla, Coşandere, Kiremitli, Kozağaç, Köprüyanı mahallelerine bulanıklık ölçer sistemi kurulmuş olup devreye alma çalışmaları devam etmektedir. Ortahisar İçme suyu Projesi kapsamında yaklaşık 565 km su şebekesi, 25.900 ev bağlantıları ve 259 km ev bağlantısı, 96 adet basınç düşürücü oda yer almaktadır. Bugüne kadar 356 km içme suyu hattı, 10.877 adet bina bağlantısı, 47 adet basınç kırıcı vana ile yüzde 60 ilerleme kaydedildi. İhale avam proje üzerinden hazırlanmış olup. Yaklaşık 460 km hat ile tamamlanacaktır. Fiziki gerçekleştirme %75’in üzerindedir.”

f2ed3ce8-c2d4-4214-a36d-115db1d7da46

SUYA ZAM YAPMAYAN TEK BELEDİYEYİZ 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın içme suyu projesi hakkındaki sorusunu da cevaplandıran Başkan Vekili Atilla Ataman, “Şalpazarı ve Beşikdüzü Grup İçme Suyu Projesi yerel seçimlere kadar bitecek. Bu tür projelere ekonomik yönden bakmak mümkün değil. Çünkü Beşikdüzü ve Şalpazarı’nın tüm mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan bu projenin bedelini iki ilçe vatandaşı 380 yıl su parası ödese ancak karşılıyor. Türkiye’de şu anda suya zam yapmayan tek belediye Trabzon Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi. 

TÜM MADDELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2024 Yılı Mali Gider Bütçesi 2 milyar 327 Milyon TL olurken, gelir bütçesi de 1 milyar 757 milyon TL oldu. Genel Kurulda görüşülen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken Başkan Vekili Atilla Ataman, TİSKİ 2023 Yılı 2. Olağan Genel Kuruluna katkı sunan meclis üyelerine ve TİSKİ yetkililerine teşekkür ederek oturumu sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi