Proje ve Etüt Müdürlüğü'nden meclise gündem maddesi olarak gelen "Seyri Şehir ve Boztepe Kültür Rotası Projesi'nde Hazine'ye ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait parsellerle Başkan Genç'e ilgili kurumlarla protokol yapma yetkisi verildi.  
Görüşülen gündem maddesinde Boztepe'nin gerek yerli halkın gerekse şehre gelen turistlerin uğrak yeri olduğu vurgulandı. Gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi: Proje kapsamında yapılacak olan tüm imalatlar Boztepe'nin doğal yapısına minimum müdahale ile gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır. Boztepe Yürüyüş ve Seyir Platformu, Kızlar Manastırı'nın güney kısmında Boztepe'nin yaklaşık 1000 metrelik yol ile doğu kısmında tarihi mağaraların bulunduğu kayalık bölgeye ulaşacak şekilde Boztepe'nin doğal zenginliğine zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır.
Projenin belirtilen parsellerden geçirilmesi için ilgili kurumlarla yapılacak antlaşma ve bu antlaşma sonucu oluşturulacak protokollere göre ortak proje kapsamında veya arazinin ilgili kurumlarca tahsis edilip tüm giderlerinin Ortahisar Belediyesi'nce karşılanması veya bu kurumlardan biri ve her ikisiyle ilgili tüm giderler ortak karşılanmak üzere yapılması için ilgili kurumlarla protokol yapmak üzere belediye başkanı Ahmet Metin Genç'e yetki verildi. Gündem maddesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.