Sera Gölü ve Mersin Plajı Bakın Kime Devredildi 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com


 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 2 Toplantısında alınan kararla Sera Gülü ve Mersin Plajı  TRABEL A.Ş. 'ye devredildi.  Meclise Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından gelen maddede Mersin Plajı ve Sera Gölü’nde Milli parklar tarafından yapımı tamamlanan sosyal tesislerin TRABEL A.Ş.’ye devri görüşüldü.  Konuyla ilgili meclise komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede, “Mersin Plajı 2016 tarihinde 10 yıllığına Hazineden kiralandı. Şuan da üzerine gelir getirici her hangi bir işletme bulunmamaktadır. Avam Projesi hazırlandı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Sezona yetiştirilmesi için TRABEL AŞ.’ye devrini arz ederiz..  Sera Gölü.. 28 bin 405 metre kareden ibaret. Bir takvim yılı içinde 102 bin 29 TL’ye Milli Parklardan kiralandı. Üzerinde çeşitli işletmeler bulunmaktadır. Bu da aynı şekilde TRABEL A.Ş.’ye devriyle ilgilidir” ifadeleri kullanıldı. 

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ SEYFULLAH KINALI 

 Meclis Başkan Vekili Kınalı ise, “Sera Gölünü görüyorsunuz, Orman Bakanlığından kiralandı. Trabzon’a önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Şuan da TRABEL’e devretme ile ilgili dosya. Belediyenin otoparkları ve sosyal tesisleri TRABEL A.Ş.’ye devredilmişti. Bu da o kapsamda gelen dosya. Bir de Mersin Plajımız.. Bunlar başkanımızın direktifleri doğrultusunda belediyemize ait bu tür tesislerden vatandaşların daha iyi faydalanması için hem de belediyenin menfaatlerini korumak hem de turizme katkısı sağlamasına adına yapılıyor. Diğer Büyükşehir Belediyelerde de bu tür uygulamalar var. Bu tür işletmeler Büyükşehir Belediyelerinin yan kuruluşları tarafından işletilmekte. Biz de başkanımızın direktifleri doğrultusunda, meclisimizin onayıyla birlikte bu yöntemi başlatmış bulunmaktayız. Bu tesislerin yeni sezona halkımızın hizmetine sunmak için yoğun çaba sar ediyoruz. Ben de TRABEL A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanıyım. Bu yönde çalışmalarda bulunuyoruz. Halkımızın kendisine ait bu tesislerden güzel kaliteli faydalanmasını istiyoruz. Yarım yamalak bilgiler dolaşıyor ortalıkta. İşin neti bu” dedi. 


BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ALİ SAĞIR
 Bunun üzerine Meclis üyesi Ali Sağır ise, “Çay bahçelerini bu tür yerlerde işletmek üzere belediye bünyesinde şirketin kurulduğunu gündeme getirmiştik. Anladığım kadarıyla bu yerler TRABEL’e verildi.  Niye o şirkete verilmedi  de TRABEL’e Verildi  O? şirketin yapacağı iş değil miydi?” diye sordu.  Bunun üzerine Kınalı ise, “Önce biz bu şirketleri bahsettiğimiz otopark ve çay bahçesi ile sosyal tesisleri işletmek için bir şirket kuruldu. Vardı zaten. Turkuaz, bunun kararını meclisten aldık. Bu şirket ile ilgili Ankara’dan izin almamız gereken kurum var. Bu kurum şirkete izin vermedi. Dolayısıyla ikinci yetki aldık” dedi.  


CHP GRUP BAŞKANI CAHİT ERDEM 
CHP’li meclis üyesi Cahit Erdem ise, “TRABEL’in bir alt yükleniciye devri mümkün mü?” diye sordu. Bunun üzerine Kınalı, “TRABEL bir şirket. Kendine göre tüzüğü var. Yasalardan dayanarak alt kurumlardan hizmet alabilir. Kendisi de bir alt yükleniciye bu işi bir takım şeyleri ihale edebilir. Böyle bir yasal yetkisi var” şeklinde cevap verdi.  Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde TRABEL A.Ş., TURKUAZ VE TRABİTAŞ olmak üzere 3 şirket bulunuyor. Turizm işletmelerinin çalışmaları için TURKUAZ şirketi kullanılmak isterken bu şirkete yetki verilmediği bildirildi. Trabzon’da ki çay bahçelerini ise TRABİTAŞ şirketinin işlettiği daha önce açıklanmıştı…