1994 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Ercan Aygün’ün adının verildiği kütüphanenin açılışına şehidin annesi Asiye Aygün, kardeşi Remzi Aygün, ablaları Hamiyet Aydın ve Yüksel Şanlı ile projeye öncülük eden yeğeni Feraye Aydın, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman ve Şehit Aileleri Derneği yöneticileri katıldı.


“HUZURDAYIZ, GÜVENDEYİZ VE SELAMETTEYİZ”
Ortahisar Belediyesi’nin de proje paydaşı olduğu açılışta konuşan Başkan Genç, projeye paydaş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Öncelikle merhum şehidimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. Biz nasip oldu kabrini de birkaç kez ziyaret ettik. İnancımız odur ki, Ercan kardeşimiz cennettedir ve Peygamber Efendimizin (SAV) hemen yakınında şu anda. Ama aynı zamanda da Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ayetinde sabit olduğu üzere de şehidimiz aynı zamanda aramızda. Çünkü Allah (C.C) onları ölümle nitelendirmemiştir. ‘Siz öldü zannedersiniz ama onlar sizin gibi diridirler. Sadece bir fark var, siz onları göremezsiniz.” Ayeti kerimede mealen aynen bu şekilde söylüyor. Çünkü onlar vatan sevgisi uğruna canlarını vermişlerdir. Ve vatan sevgisi imandandır anlayışını ortaya koyan bir inancın mensupları olarak canlarını vermişlerdir. Ve şu anda böyle bir programı huzur ve sükûnet içerisinde icra ediyorsak onların canlarını verdiği mücadele sayesinde biz şu anda huzurdayız, güvendeyiz ve selametteyiz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.”
 
“ŞEHİT ANNESİNİN YÜREĞİNDEKİ ACIYI BİLEMEYİZ”
Şu ana kadar Trabzon’da üç kütüphaneye şehitlerin adının verildiğini belirten Başkan Genç, bu sayının daha da artması için düzenlenecek her türlü projeye destek olacaklarını kaydederek şu ifadelere yer verdi: “Tabi ki, acı düştüğü yerde tazeliğini korur. Şehidimizin annesinin yüreğindeki acıyı biz bilemeyiz, onu tanımlayamayız. Ama en azından şehidimizin ailesiyle beraber şehidimizin adını yaşatmak ve daha da önemlisi şehidimizin gölgesinde gelecekte bu toprakları daha yukarı seviyelere çıkaracak olan yavrularımıza da böyle bir anlamlı etkinlikte katkıda bulunmak çok güzel bir durum olsa gerek. Biz de Feray kardeşimizin bizi ziyaretinde gönüllü olarak bu projenin paydaşı olmak istedik. İyi ki de karar vermişiz. Bugün de bu kütüphanemizin açılışını yapacağız. Bu proje Trabzon’da üçüncü oldu. Biz de aynı anlayışla birlikte sayılarının artmasını istiyoruz. Yani şehidimizin adının gölgesinde yetişecek çocuklarımıza da bu şekilde katkı sağlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah (C.C) başta ailesi olmak üzere hepimizi cennette şehidimizle buluştursun, inşallah diyorum. Kütüphanemizin başta öğrencilerimize ve Ortahisarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”  
Şehidin yeğeni Feraye Aydın da açılışta bir konuşma yaparak amcası Ercan Aygün’ün adının bir kütüphanede yaşatılacak olmasından dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, projede emeği geçenlere herkese teşekkür etti.