3 Aralık 2021 Cuma günü Hamamizade İhsan Bey Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte; Trabzon Üniversitesi hukuk öğrencileri, UCİM Trabzon il grubu üyeleri, KTÜ Farabi Çocuk İzlem Merkezi, Çağdaş Drama Derneği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden temsilciler ağırlandı.
Trabzon Üniversitesi Hukuk Klinikleri Kulübü Genel Sekreteri Ekrem Yıldız’ın moderatörlüğündeki programda, ilk olarak söz alan UCİM Türkiye Genel Koordinatör Yardımcısı Ceren İSKEFİYELİ konferansta UCİM Derneği üyesi sosyal hizmet uzmanlığı ve çocuk gelişimi alanına mensup çok sayıda katılımcı olduğuna dikkat çekerek ilgilerinden dolayı teşekkür etti.


Kürsüye davet edilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi İdari Sorumlusu Dr. Samiye Çilem BİLGİNER Çocuk İzlem Merkezleri’nin işleyişini anlatıp, Trabzon’da mağdur çocuklara gönüllü hukuki ve psikolojik destek sağlayabilecek bir oluşum olması nedeniyle UCİM Genel Başkanı Saadet ÖZKAN ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel CEYLAN‘A teşekkürlerini sundu.
Yücel CEYLAN ise duygu ve anlam yüklü konuşmasında şiddetin toplumdaki kabul görüşü, ilerleyişi ve geçmişte eğitimin içinde normalleşmesinin yarattığı travmalara vurgu yaparken kendi yaşam öyküsünden çok çarpıcı örneklerde bulundu. Eğitimle çok farklı noktalara gelmenin mümkün olduğundan bahsedip günümüz öğretmenlerinin dikkat ve yaklaşımlarına övgüde bulunarak sözü Saadet Öğretmen’e bıraktı.
​Bu kutlu mücadelenin ateşini yakan UCİM Genel Başkanı Saadet ÖZKAN ise konuşmasında büyük bir arzu ile başladığı öğretmenlik mesleğinde karşılaştığı bu elim hadiseyi anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı, konuşması alkışlarla bölündü. Kahraman çocukları anlatırken ağlayan ve ağlatan Saadet Öğretmen bütün katılımcılara Trabzon’daki UCİM yapılanması için birlik çağrısında bulundu.  
Trabzon Üniversitesi hukuk klinikleri kulübünün, UCİM Genel Başkanı Saadet ÖZKAN ve Başkan Yardımcısı Yücel CEYLAN ’a teşekkür plaketi sunmalarının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Bahar AYVAZOĞLU’NUN selam ve teşekkür notu salonda memnuniyetle alkışlandı. Trabzon'da ilk defa yüz yüze gerçekleşen UCİM rüzgarı bundan sonraki etkinliklerinde gitgide çoğalarak, buradaki sesin daha gür çıkacağının teminatı olmuştur.