Dünyanın ultra lüks transatlantiklerinden biri olan Riviera adlı dev gemi bin 943 kişiyle bu sabah Trabzon Limanına demirledi. Gemide tenis kortu, golf sahası, helikopter pisti, açık ve kapalı yüzme havuzlar, birbirinden lüks daireler ve odalar bulunuyor.

Marhall Island Bayraklı MS Riviera isimli dev turist gemisinde bin 166’si yolcu, 777’si mürettebat olmak üzere toplamda bin 943 kişinin bulunduğu belirtildi. Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, yaptığı açıklamada geminin sezonun en büyük gemisi olduğunu vurguladı. 240 metre boyundaki dev gemi Liman rıhtımını boydan boya kapladı.  Gemi yolcuları, kendilerini karşılayan 12 otobüs, çok sayıda midibüs ve taksi ile şehir turuna çıktılar. Gemi yolcuların en çok Sümela manastırına ilgi gösterirken, büyük bir bölümü de şehir turu yaparak alış-verişe gerçekleştirdi.

39 ayrı ülkeden turistin bulunduğu gemide 11’de Türk bulunduğunu belirten Ermiş, Turistlerin çoğunluğunu ABD, İngiliz, Avustralya, Alman, Kanada, Belçika ve Malezya ülkelerinde olduğunu ifade etti.

Ermiş, 2014 yılı sezon içerisinde Trabzon limanına 39 kurvaziyer gemi beklendiğini, bugüne kadar 11 geminin geldiğini ve 28 gemi daha beklendiğini anımsattı. Ermiş, “ bu güne kadar 3 bin 500 civarında turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi Kurvaziyer aracılığı ile geldi. Yapılan operasyonlar ile yılsonu kadar 15 bin turist gelmesi planlandı.” dedi.

TRABZON’DA KURUVAZİYER GEMİ GÜNLERİ KASIM AYINDA DÜZENLENECEK

Doğu Karadeniz turuna çıkan ultra lüks gemi Batum’dan Trabzon’a, buradan da akşam saatlerinde Sinop Limanına hareket edecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz’de kurvaziyer turizminin ciddi bir ivme kazandığını söyledi.

Hacısalihoğlu, önümüzdeki kasım ayında Trabzon’da uluslararası kurumların işbirliğinde kurvaziyer günleri düzenleneceğini söyledi. Özellikle bu tanıtım günleri etkinliğinin ardından bölgeye daha çok gemi ve yolcu geleceğini dile getirdi.

Hacısalihoğlu, “ Karadeniz havzası 7 ülke 7 kültür ile dikkat çekiyor. ”şeklinde konuştu. Yurt dışında, özellikle ABD’nin Miami kentinde yapılan tanıtımların Karadeniz’e açılan kurvaziyer gemi sayısını artırdığını söyledi.  Gelişmelere paralel olarak Karadeniz Kurvaziyer Platformu’nun 4 ülkenin katılımı ile kurulduğunu anımsattı. Platformun Karadeniz’deki liman şehirleri ve limanları arasında iletişimi de artırdığını sözlerine ekledi.