Eski şantiye binası arazisine şehirlerarası terminal yapımına başlanmasından dolayı Ortahisar Belediyesi; atölyelerini Akoluk Mahallesi’nde yapılan yeni şantiye binasına taşıyacak.
Başkan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortak kullanılan binalardaki betonarme prefabrik blokların sökülüp yeni şantiye binasının yapımında kullanıldığını ve yaklaşık 15 milyon TL tutarında bir tasarruf sağlandığını belirtti.
“YILBAŞINDAN SONRA HİZMETE GİRECEK”
Yeni şantiye binasının eski binaya oranla daha geniş bir alanda inşa edildiğini dile getiren Başkan Genç, şöyle konuştu: “Değirmendere’de eski şantiye binası alanına yeni otogar binası yapılıyor. Şu anda otogar inşaatı hızla devam ediyor. Bizde Makine İkmal Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüzün atölyelerini Akoluk Mahallemizde yaptığımız yeni şantiye binasına taşıyacağız. Şantiye inşaatımız yılbaşına kadar tamamlanacak. Ve hemen akabinde buraya taşınma işlemelerimiz başlayacak. Burası eski şantiye alanına göre, daha geniş bir alan… İleride ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara da cevap verebilecek nitelikte… Belediye personelimiz çalışmalarını burada daha rahat bir şekilde yürütebilecek.”
“PREFABRİK BLOKLAR SÖKÜLÜP TEKRAR MONTE EDİLDİ”
Şantiye binasının inşaat süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Genç, “Prefabrik yapının montajının tamamlanmasının ardından atölye birimleri için iç yapı çalışmalarına geçtik ve çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar işin %70’i tamamlandı. Aralık ayı sonuna kadar şantiye binası tamamıyla bitirilecek.  Daha önceden 20 milyon liraya yakın bir maliyetle yapılacağını hesaplamıştık. Bundan dolayı pandemiyi de dikkate alarak ekonomik davranalım dedik. Eski şantiye bloklarının naklinin mümkün olup olmayacağını araştırdık ve bunun mümkün olduğunu gördük. Bu betonarme prefabrik binaları buraya monte eden firmayla da iletişime geçtik. Onlar da bu binalardaki prefabrik blokların Akoluk’taki yeni alana taşınabileceğini söyledi.  Bu binaların bir kısmı bizim, bir kısmı ise Büyükşehir’in uhdesinde idi… Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun kendilerinin uhdesinde olan binalardaki prefabrik blokları bize verdi. Belki 20 milyon TL’ye hatta daha fazlasına mal olacak binaları, biz 7,5 milyon TL’lik bir maliyetle yaptık. Yaklaşık 15 milyon TL tasarruf ettik. Şantiye alanının hafriyatı, zemini, betonu ve bütün çalışmaları belediyemiz tarafından yapıldı. Sadece prefabrik beton blokların sökülüp, taşınması, tekrar monte edilmesi ve atölye birimlerinin iç yapısının imalatını ihaleyle yaptık. Bu da yaklaşık 7,5 milyon TL bir bedelle yapıldı.” diye konuştu.