10 Temmuz’da ilk kazmanın vurulacağı proje kapsamında 565 kilometre içme suyu hattı yapılacak.
 
Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’ın artık ihtiyaca cevap verme noktasında eksik kalan içme suyu şebekesini yenileyecek, ‘Trabzon Su Temini Projesi’ hayat buluyor. AB’nin, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ tarafından sağlanacak toplam 15.553.650,00 Avroluk kaynakla 565 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi yapımı projesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Görmüş, daire başkanları, şube müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.
 
 TOPLAMDA 565 KİLOMETRELİK HAT YENİLENECEK
Proje genelinde Ortahisar sınırları içerisinde bulunan 565 kilometre içme suyu şebeke hattı ile 25 bin 900 abone bağlantısı yapılacak. 259 kilometre abone bağlantı borusu, 16 akış ölçme odası, 96 basınç düşürme vanası odası ve 7 bakiye klor ölçüm odası, yatay delgi ile 253 metre karayolu geçişi, 477 metre askıda köprü geçişi, 1.312 adet yangın musluğu proje dâhilinde inşa edilecek. Ayrıca ihtiyaç olan yerlerde içme suyu ile birlikte kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri de eş zamanlı olarak inşa edilecek. Proje ayrıca 30 adet içme suyu deposunun yapımını ve 22 adet içme suyu deposunun ise onarılarak hizmete açılmasını kapsıyor. Projenin 2023 yılı Haziran ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

10 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Trabzon için tarihi bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’un geneli için kaliteli ve kesintisiz içme suyu temini amaçlıyoruz. Şehrimizin kalbi olan Ortahisar ilçemize 565 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi kazandıracağımız büyük projemize başlıyoruz. Bu proje sadece TİSKİ’nin değil tüm birimlerimizle Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemizin hep birlikte sahipleneceği bir büyük projedir. Bu yüzden tüm paydaşlarımızla projeyi sahiplenip, en kısa sürede şehrimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Şantiye sahası kuruldu. İlk kazma 10 Temmuz’da vurulacak inşallah” diye konuştu.