Trabzon Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Ortahisar Belediyesi’nin yeni binasına eklenti olan mülk ile ilgili, 2. bodrum katının 1, 2, 3 ve 4 nolu bağımsız bölümlerin satılması maddesi görüşüldü.

 
Gündem maddesinin okunmasının ardından söz Alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Bu satış yanlış. Bu projenin bir eklentisi. Üstten İskele ile bağlanmış. Projede kamunun yemekhanesi var. Altına da projeyi yapan sosyal tesis olarak veya lokal olarak veya nikah salonu gibi kullanılabilir. Şu bina kimindir deseler belediyenin eklentisidir denir. Bu ileride telafisi mümkün olmayan zararlar da getirir. Oradan dükkan alsam bodrum katından da otopark isterim. Burası vatandaşın yeriydi. Kentsel dönüşüme alındı. Vatandaş gönderildi. Bina yap ve vatandaşa sat. Bu proje mecliste görüşülürken bu kadar binaya gerek yok dedim. Yarın aldı orayı kasetçi. Akşama kadar kaset satacak. Diyebilir misin adama müzik sesini açamazsın ,satamazsın .Bugüne kadar hiç bu şekilde demedim. Onun satışı hukuken de yanlış. Binayı yaparken projeyi de idari bina olarak yaptı. Yarına dava konusu olursa ben de bunu yargıya getirirsem demeyecek miyim hakim bey bu proje Ortahisar Belediye diye ihaleye çıkmış, yapılmış, dükkanlar bağımsız bölüme çevrilmiş ve satış yapılmış. Belediyenin mirası bu” dedi.
Ahmet Metin Genç ise, cevaben, “Bağımsız bölüm itibariyle otoparktan yararlanacak diye bir hak yok. Buradaki vatandaşımızı kamulaştırma vererek dışlayıp bir şeyler sağlayalım amacında olmadık. Konut da ürettik. Çok yakın zamanda sahiplerine teslim edilecek. Kasetçiye verilse de bu ruhsatı verecek olan belediyedir” diye konuştu.
Karşılıkılı sözlerin ardından gündem maddesi kabul edildi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman konu İle alakalı olarak şunları söyledi.

Oyman; Yakın bir zaman öncesinde fotoğraftaki Ortahisar Belediyesine ait, Belediyeye fiziki olarak bağlantılı ve arka giriş kapısının karşısında olan bir mülkün satışı gündeme gelmiş ve CHP grubu olarak karşı çıkmıştık; ertelenmişti.

Aradan zaman geçtikten sonra dün yapılan Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında gündem dışı olarak AYNI MÜLKÜN satışı gündeme eklendi ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Milyonlar harcayarak Belediye binası yaptık diyerek övündükten sonra fiziki bağlantılı bir mülkün satışını gündeme getirmeyi ve satışını doğru bulmayarak şerhle birlikte ret oyumuzu kullanmamıza rağmen komisyonda oy çoğunluğuyla satış kabul edilmiştir. 

Ellerindeki taşınmazları sata sata belediye binasının kıyısına bile geldiler!