ORTAHİSAR BELEDİYESİNDEN TRABZON'A KRİZ MASASI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele için oluşturulan Kriz Masası'nı ziyaret ederek görevli personelle istişarelerde bulundu. Ortahisar Belediyesinin Kriz Masası'nda 341 personel görev yapıyor.

Personelden karla mücadele için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç ekiplere araç-gereç ve malzeme konusunda bir eksiklerinin olup olmadığını sordu. Personele her durumla mücadele için hazır olmaları gerektiğini hatırlatan Başkan Genç, Ortahisar’da ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yüksek mahallelerde ve merkez mahallelerde kapalı yolun bulunmadığını açıkladı. Başkan Genç, "Karla mücadele çalışmalarımızda kolaylık sağlaması için Ortahisar'ı yedi ayrı bölgeye ayırdık ve her bölge için sorumlu personel görevlendirdik. Karla mücadele kapsamında 341 personelimizi görevlendirdik ve bütün tedbirleri aldık. Ortahisar’ın yüksek mahallelerinde ve merkez mahallelerde ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak bütün yolları açmış durumda. Şu an itibarıyla ilçemizde kapalı yol bulunmuyor. Ekiplerimizin çok yoğun çalışmaları neticesinde ana yollar, ana arterler ve ara sokaklarda herhangi bir ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır." dedi.

  HER TÜRLÜ OLASILIĞA KARŞI HAZIRIZ

Vatandaşların kış şartlarında özellikle ulaşımda ve diğer konularda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Belediyenin ilgili birimleriyle durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Karla mücadele için 6 greyder, 7 kanal açma aracı, 4 kepçe, 3 tuz aracı, 11 yıkama aracı ile 5 kamyonu karla mücadele için tahsis ettik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin de karla mücadele için belediyemize ciddi bir araç desteği oldu. Ekiplerimiz her türlü olasılığa karşı hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıldan edindiğimiz tecrübeyle birlikte ekiplerimiz hangi durumlarda neler yapılacak, hangi önlemler alınacak ve olası kriz merkezlerini belirledik. Her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz birbiriyle irtibat halinde olacak ve koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütecek. Vatandaşlarımız her türlü taleplerini ve isteklerini 372 0015-3720000 numaralı telefonu arayarak karla mücadele ekiplerimize kolaylıkla bildirebilecek. Ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı bir çalışma sistemiyle günün herhangi bir saatinde kendilerine iletilen talepleri çözüme kavuşturmak için hazır halde bekleyecek. Hastaneler, Okullar, 112 Acil ve Sağlık Ocakları güzergâhlarında ulaşımdan dolayı bir aksama yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamladık." diye konuştu.

 ZİNCİRSİZ VE KAR LASTİKSİZ YOLA ÇIKMAYIN
Sürücülere uyarılarda bulunan Başkan Genç, sürücülerin zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkmaması gerektiğine dikkat çekerek, zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkan araçların yolda kalması sonucu hayati önem taşıyan ambulans, itfaiye ve diğer araçların da geçişini engelleyerek ulaşımı aksattıklarını söyledi.