Ortahisar Belediyesi'nin üniversiteye hazırlanan gençler için ücretsiz olarak hizmet verdiği kursların açılış töreni belediyenin çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç öğrencilere üniversiteye hazırlık kursu imkanı tanıdıklarını hatırlatarak "Sevgili veliler, öncelikle çocuklarınıza sahip çıkma adına açılış ve bilgilendirme toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederim. Her zaman söylüyoruz. Ortahisar'ımızın olmazsa olmazı eğitimdir. Bu yıl 604 öğrencimiz üniversite hazırlık kursu imkanından yararlanıyor. 402 öğrencimiz hafta sonu, 202 öğrencimiz de gündüz belediyemizin açtığı YGS-LYS kurslarından faydalanacaklardır. Belediyemizin eğitime sunduğu olanaklar artarak devam edecektir. Aile büyükleri olarak sizlerin sorumluluğu çok daha fazla. Biz tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz, sizler de onların takip ve destekçisi olacaksınız. Başarı bu şekilde sağlanır . Ortahisar Belediyesi olarak ekip arkadaşlarımızla bundan sonra da bu tür projeleri hayata geçirmek için çalışacağız" dedi. ayrıca belediyemizin açtığı hasta kabul kursuna 150 öğrencimiz katılmış fakat 130 öğrencimizi bu kurslardan başarılı olarak ayrılmıştır" dedi.

Ortahisar Belediyesi olarak daha önce açılan hasta kabul kursuna katılan 150 öğrenciden 130'unun başarılı olduğunu kaydeden başkan Genç, "Önümüzdeki günlerde bir çok alanda yeni kurslar açıyoruz. Yabancı dil, diksiyon, ev tekstil ürünleri, kuyumculuk, iş makineleri operatörlüğü, aşçılık, bilgisayar destekli harita çizimi, evde çocuk bakım ve bahçıvanlık gibi bir çok alanda da kurslar açıyoruz. Birçok faaliyetimizi aynı anda gerçekleştiriyoruz. Ortahisar'a yararlı olabilecek birçok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Eğitmenlerimizin hepsi kendi alanlarında deneyimliler. Buradan Halk Eğitim Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İş-Kur İl Müdürlüğümüze ve bir çok alanda ortak çalıştığımız kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurslar çok başarılı bir iş birliği projesidir. Bu konuda ihtiyaç duyan herkes için iyi bir fırsat yarattık. Bu fırsatları her dönem sunmak için elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

Programın sonunda kurslara destek veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç'e, Atatürk Teknik Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İdris Demirel'e, Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Ümran Kumaş'a ve Yavuz Selim İlkokul Müdürü Kadir Yılmaz'a katkılarından ötürü Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç tarafından plaket verildi.