ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI  GENÇ UYARDI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir merkezinde kar kalınlığının 40-50 cm’ye ulaştığını ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığını belirterek vatandaşların bu konuda sabırlı olmasını istedi.  Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele için oluşturulan Kriz Masası’nın yapılan çalışmaları koordineli bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Başkan Genç, aciliyet durumuna göre yapılan çağrılara cevap verildiğini söyleyerek, “Dört kişiden oluşturulan Kriz Masası'nda 341 personelimiz görev yapıyor. 6 greyder, 7 kanal açma aracı, 4 kepçe, 3 tuz aracı, 11 yıkama aracı ile 5 kamyonunun karla mücadele için görevlendirdik; bunun yanında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin araç yardımında da bulundu. Bunun için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyorum. Ekiplerimizin çok yoğun çalışmaları neticesinde ana yollar, ana arterler ve ara sokaklarda herhangi bir ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. ” dedi.  

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN

Ortahisar’da merkez mahallelerde ve yüksek mahallelerde ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Başkan Genç, herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için öncelikli olarak hasta ihbarı alınan yerlerin, cenaze yollarının, hastanelerin, sağlık ocaklarının, işyerlerinin ve okulların yollarını açtıklarına dikkat çekerek vatandaşlara ve sürücülere şu uyarılarda bulundu: “Karla mücadele çalışmalarımızda kolaylık sağlaması için Ortahisar'ı yedi ayrı bölgeye ayırdık ve her bölge için sorumlu personel görevlendirdik. Çalışmalarımızı kolaylıkla yürütebilmemiz için vatandaşlarımıza ve sürücülerimize de birtakım sorumluluklar düşüyor.  Sürücülerimiz, zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkmamalı, zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkan araçların yolda kalması sonucu hayati önem taşıyan ambulans, itfaiye ve diğer araçların da geçişini engelleyerek ulaşımı aksattıkları gibi iş makinelerimizin çalışmasına da mani oluyor. Özellikle vatandaşlarımız da bu süreç içinde özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak trafiğin rahatlamasını sağlayabilir. Gerekli ekipmanlar olmadan, tedbirsiz bir şekilde yola çıkan özel araçların yolda kalması sonucu ekiplerimiz zamanlarını onları kurtarmaya ayırıyor. Bu da karla mücadele çalışmalarının yavaşlamasına neden oluyor.

” SAĞLIK KURUMLARI ÖNCELİKLİ “

Her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz birbiriyle irtibat halinde olacak ve koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütecek. Vatandaşlarımız her türlü taleplerini ve isteklerini 372 0015-3720000 numaralı telefonu arayarak karla mücadele ekiplerimize kolaylıkla bildirebilecek. Ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı bir çalışma sistemiyle günün herhangi bir saatinde kendilerine iletilen talepleri çözüme kavuşturmak için hazır halde bekliyor. Hastaneler, Okullar, 112 Acil ve Sağlık Ocakları güzergâhlarında ulaşımdan dolayı bir aksama yaşanmaması için çalışıyoruz." diye konuştu.