Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin 2. Bölümü üzerine söz alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs “Bu kürsüde milletimizin çektiği sıkıntıları dile getirmek, onların dertlerine çare aramak için konuşuyoruz; soru önergeleri, araştırma önergeleri, kanun teklifleri veriyoruz ama ne yazık ki iktidara mensup arkadaşlar toptancı bir mantıkla bizlerden gelen bütün teklifleri reddediyor. Bu da yetmezmiş gibi, mesnetsiz iddia ve yakıştırmalarla bizleri suçlamaya çalışıyorlar.” dedi.

-MİLLET AYIN SONUNU GETİREMİYOR

Örs, konuşmasında iktidarın bütün olumsuzlukların nedeni olarak muhalefeti gösterdiğini belirterek “Bu ülkeyi siz idare ediyorsunuz, iktidar sizsiniz. Olan biten bütün olumsuzlukların nedeni olarak muhalefeti gösterme alışkanlığınızdan hâlâ daha vazgeçmiyorsunuz. Yandaş medya organlarıyla algılar oluşturarak her şeyi güllük gülistanlık gösterme politikanız iflas etti, bunu görmüyor musunuz? Dönem dönem müjdeler veriyorsunuz; bazen uçak yapıyorsunuz, bazen yerli otomobil üretiyorsunuz, hızınızı alamıyorsunuz Ay’a adam gönderiyorsunuz, hatta yandaş kanallarınızda isimlerinin başında "profesör" unvanı olan kişiler "Aydaki madenlerden nasıl istifade ederiz?" diye televizyonlarınızda tartışıyorlar. Oysaki bugün bu milletin ayın sonunu getirme derdi var; esnaf perişan, emekli çaresiz, gençlerimiz işsiz, umudunu kaybetmiştir."ifadelerine yer verdi.

-SİYASETÇİ SANDIKTA HELALLEŞİR!

İktidarın yanlış politikaları nedeniyle çay üreticilerinin mağdur edildiğine vurgu yapan Örs, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün çiftçimiz mağdurdur, üreticimiz mahsulünü satamıyor. Bakın, çaya 4 TL fiyat verdiniz ama sonrasında kontenjan uygulaması koydunuz, üretici bugün 2,70'e, 2,80'e çayını teslim etmek zorunda kalıyor. Üreticiyi özel sektörün eline mahkûm ettiniz. Bunları burada konuşmayacağız da neyi konuşacağız? Siz 2002 yılında "Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz." diyerek iktidara geldiniz ancak bugün geldiğimiz noktada yoksulluğu yok etmek bir yana yoksulluğu yaygınlaştırdınız. Dün 'iş yerleri kapanıyor.' diyenler yalan söylüyor.’ diyen de sizdiniz, bugün helallik isteyen de sizsiniz. Dün eve ekmek götürme derdinde olan ‘eve ekmek götüremiyoruz.’ diyen esnafa ‘Abartıyor.’ diyen de sizdiniz, bugün helallik isteyen de sizsiniz. Böyle helalleşme olmaz; siyasetçi milletiyle kürsüden attığı nutukla helalleşmez, siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir."

-İŞSİZLİK YOK DİYORSUNUZ AMA MEYDAN ÖYLE SÖYLEMİYOR!

Konuşmasının son bölümünde Trabzon’un sorunlarına değinen Örs, işsizlik ve hayat pahalılığının Trabzon’un kanayan yarası olduğunu belirterek “Trabzon'da ciddi bir iş alanı bulunmuyor maalesef. İşsizlik, pahalılık, geçim sıkıntısı, umutsuzluk ve gelecek kaygısı yöre insanımızı bir cendere gibi sarmış durumda. Daha önce, yine, bu kürsüde Trabzon'daki İŞKUR müracaatlarını, İŞKUR'a yapılan müracaatları dile getirmiştim. Biliyorsunuz "Toplum Yararını Program" diye bir program var yani kısacası "TYP"; işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde uygulanan bir program bu. Bu programda en fazla dokuz ay çalışma imkânı bulacak işsizlerimiz başvuru için uzun kuyruklar oluşturmuşlardı geçenlerde Trabzon cadde ve sokaklarında. Demek ki Trabzon işsizliğin yoğun yaşandığı bir şehir. AK Parti'ye mensup arkadaşlar "Trabzon'da işsizlik düşüyor." diyorsunuz ama Trabzon meydanı öyle söylemiyor; Akçaabat, Düzköy, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı öyle söylemiyor. Siz "Trabzon'da istihdam artıyor." diyorsunuz ama Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Of öyle söylemiyor, Maçka öyle söylemiyor; Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı öyle söylemiyor. Uzun Sokak'ta volta atan, AVM'lerde vakit geçiren Trabzonlu gençlerimiz öyle söylemiyor. Bir de gayrisafi yurt içi hasılayla ilgili bir rakam vermek istiyorum: Türkiye'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla 2019'da 9.213 dolar iken Trabzon'da bu rakam 6.571 dolar seviyesindedir.” ifadelerine yer verdi.