Ordu'da geçirdiği beyin kanamasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki bir kadının ailesi tarafından bağışlanan organları, biri Trabzon'da olmak üzere 5 hastaya hayat verecek.

Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması nedeniyle tedavi gören ve adının ailesi tarafından açıklanması istenmeyen 40 yaşındaki kadın hastanın dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

BÖBREKLERİ TRABZON VE ERZURUM'A

Hastanenin organ nakli koordinatörleri Dr. Selçuk Yücesan ve Dr. Samet Ersoy, hastanın yakınlarıyla görüşerek organ bağışında bulunulması için izin aldı. Bunun üzere gece yapılan ameliyatla kadın hastanın organları alındı. Böbrekleri ambulansla Trabzon ve Erzurum'a gönderildi. Kalp ve akciğeri sabaha karşı Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Buradan da askeri uçakla Ankara'ya gönderilerek nakil bekleyen iki hastaya nakledildi. Hastanın karaciğeride yine Samsun'a getirilerek Sağlık Bakanlığı'nın Gaziantep'ten gelen uçak ambulansı ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Samsun Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, organları bağışlanan kişinin yakınları tarafından adının açıklanması istenilmediğini belirterek, "Doktorlarımızın girişimleri üzerine aile organları bağışlanmasına izin verdi. Ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından organlar ambulanslar ve uçaklarla nakil yapılacak hastaların bulunduğu illere gitti. Organ baığışı sayısının artması en büyük temennimiz" dedi.