Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte  olan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Öğretmenim Öğreniyor Geleceğime Değer Katıyor" isimli   Erasmus+ KA101  Okul Personeli Öğrenme Hareketlilği projesi kapsamında Yoliş Sendikası Ortaokulu,Beşirli İMKB Ortaokulu,Trabzon Merkez Fen Lisesi ve Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesinden toplam 25 öğretmenimizle (International Coach Federation-Uluslararası Koçluk Federasyonu) ICF Onaylı Eğitim ve Öğrenci Koçluğu eğitimi tamamlandı.

RANAKAPLAN Akademi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz eğitimimizde katılımcılar sadece öğrenmekle kalmayarak koçluk becerilerini de bolca deneyimleme fırsatı buldular.

Gelecek bilimcilerin günümüzün ve geleceğin mesleği olarak tanımladıkları Koçluk, sağladığı faydalarla tüm eğitim gelişim araçları arasında gözlemlenebilir fark yaratmakta. International Personal Management Association yaptığı araştırma sonucuna göre Koçluk ile desteklenen eğitimin yarattığı verim artışı %88 olarak raporlanmaktadır. Ayrıca araştırmalar Koçluğa yapılan yatırımın 5 ila 7 kat fazlasının geri döndüğünü (ROI) göstermektedir.

Proje çalışmalarımız kapsamında öğretmenlerimiz okullarında belirlenen  öğrenci gruplarında aldıkları eğitim sonrası Koçluk faaliyetlerine başlayacaklar ve bu süreç boyunca kendilerine  mentörlük desteği devam edecektir.