Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'un ilçelerinde gerçekleştirdiği iftar programları devam ediyor. Dün akşam Of'ta gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık olarak bin kişi hep birlikte oruç açtı.

Eski otogar alanında gerçekleştirilen iftar organizasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Of Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu da hazır bulundu.

İftar öncesinde katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Ramazan ayının küskünlüklerin ortadan kaldırıldığı ay olduğunu ifade ederken, "Yüce Allah (c.c.) bir ve beraber olarak, Of'un bu güzel alanında bu anı yaşamamızı nasip etti. Allah'a hamd olsun" dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti: "Of Belediye Başkanı arkadaşım, Of'ta bu buluşmaya vesile olduğumu söylediler. Aslında vesile olmamızı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan temin etti. Bütün büyükşehirlere ve şehirlere, 'mutlaka her ilçede vatandaşlar ile birlikte olun, omuz omuza olun; İslam'ın birliğini, tevhidini bütün dünyaya ilan edecek şekilde beraber oruçlarınızı açın' diye tavsiye ettiler. Ve bu tavsiye ile birlikte de bütün Trabzon'a, ilçelerimize ve özellikle Of'umuza da selam, saygı ve muhabbetlerini gönderdiler. Bizde sizin adınıza, çıkmış olduğu cumhurbaşkanlığı yolunda, sizin vereceğiniz desteklerle Türkiye'yi daha ileriye hep beraber getireceğimiz ümidini kendilerine arz ettik…"
Of'ta düzenlenen iftar programı, ilçe müftüsü Recep Onat'ın yaptırdığı yemek duası ile tamamlanırken, Başkan Gümrükçüoğlu iftarın ardından vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.