Yaptığı konuşmada MÜSİAD'ın kuruluş yıllarında Türkiye'de yaşanan sorun ve sıkıntılara değinen Kurucu Genel Başkan Erol Yarar, 1990'lı yıllardan itibaren Anadolu sermayesi olarak Müsiad'ın önemli bir misyon üstlendiğini ve özellikle 28 Şubat süreci dahil, her türlü statükoya karşı çıkarak yerli üretimin ve milli sermayenin ayakta kalmasını sağladığını söyledi. 

MÜSİAD kuruluş felsefesinin milletin elinden alınan iktisadi hayatının temel ilkelerini tekrar ele almayı ve geri kazanmayı hedeflediklerinin altını çizen Yarar, milli sermayenin gelişmesi ve güçlenmesinin ancak milli birliğimiz ve üretim gücümüzü artırmaktan geçtiğini vurguladı.


MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu katılımlarından dolayı Kurucu Genel Başkan Erol Yarar'a teşekkür ederek "MÜSİAD üyesi işadamları olarak kuruluşumuzda nasıl ülkemize ve değerlerimize sahip çıktıysak aynı hassasiyetlerimizi koruyarak milli ve manevi değerlerimizi öncüleyip ülkemizin gelişmesine ve yerli üretimin artmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz."dedi.  

MÜSİAD Trabzon Şubesinin aktif şekilde Trabzon şehrinin gelişmesine önemli katkılar yaptığının altını çizen Ofluoğlu şunları söyledi:"Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimize ne gibi katkılar yapabiliriz? Şehrimizin ekonomisine nasıl katma değer sağlayabiliriz? Ve ihracatımızı ne şekilde artırabilirizin gayreti içerisindeyiz. Bunun için gerek yönetim kurullarımızla gerek kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişim halinde olarak yeni projeler için çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Amacımız istihdamı arttırmak, katma değer yaratmak, şehrimizin ekonomik altyapısını güçlendirmek ve Ülke ihracatının artmasına Trabzon olarak önemli katkılar sağlamak."

Erol Mehmet Yarar kimdir ;
1990-1999 döneminde MÜSİAD Genel Başkanlığı yapan Erol Mehmet Yarar, 1960 yılında Ankara’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi BiIgisayar BöIümü’nü 1981 yılında bitirdikten sonra USA EImira CoIIeqe’da eğitim gördü. MÜSİAD Kurucu Başkanı konumunda. Yarar; Lezzo AŞ, 404 AŞ, Rozi AŞ’nin Yönetim KuruIu Başkanı. İngiIizce biIen Yarar, evIi ve üç çocuk babasıdır.

IBF’in başında;
Erol Mehmet Yarar, Uluslararası İş Forumu’nun (International Business Forum-IBF) Başkanı olarak da yoğun bir tempo içerisinde. İrili ufaklı firmaların ihracat yapmaları ve müşterilerine müşteri eklemeleri adına elinden geleni yapan Yarar, üreticileri de her platformda “Faizden kaçının. Muşaraka, mudaraba gibi yatırım enstrümanlarından yararlanın” daveti yapıyor. Ayrıca “Muşaraka, mudaraba konusu firmalar ve devlet tarafından önemle ele alınmalı. Birtakım teşvikler devreye sokulmalı” çağrısında bulunuyor.