Burada projenin yapıldığı ilk dönemde Yavuz Selim Sahasının yaşatılması için Nizami Saha konusunda söz verdiklerini hatırlatan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Sembolik olarak durumuna göre bazı maçların profesyonel manada orada oynatmak için bu şartlarla şekliyle bütün taban birlikleriyle paylaşmıştık” dedi. 

Genç, millet bahçesinde yapılan sahanın standart ölçülerde olmadığını kaydederek, “Standart ölçülerden bir kaç metre eksik olduğunu ve büyükşehir belediyesi idare tarafından giderileceği yönünde iletişimimiz olmuştu” dedi. 


 
Konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Gerçekten güzel bir yer oldu. Orada var olan saha standart bir saha değil. Buranın alanı itibariyle standart sahaya dönüştürülmesi çok mümkün gözükmüyor. Ama orada zaman zaman resmi müsabaka mahiyetinde değil, ama gösteri maçı da olsa bir takım organizasyonlar yapılabilir. Saha çok böyle sıfır yapılmış da değil. Düzenlebilir. Zaman zaman orada bu şekilde gösteri mahiyetinde yapılabilir. Beşirli’de yaptığımız organizasyonun benzerini açık havada yapabiliriz. Trabzon’un şöhretleri, yöneticiler bir araya gelebilir. Şov mahiyetinde, etkinlik mahiyetinde ancak resmi müsabakalara açılması görünmüyor Resmi müsabakalar açılması için başka bir çok şeyi yapmak gerekiyor. Gösteri mahiyetinde etkinliğin parçası olarak bende orada gerektiğinde kalelerde konulabilir, çizgiler işaretlenir. Oranın etkinlik çayırı ve faaliyet alanı olarak kullanılması olabilir. Kermes düzenlenmesi. Sözün de bu şekilde kısmen yerine gelmiş olacağını düşünüyorum” dedi. 
TOKİ BİLEREK YAPTI… 

Bunun üzerine Başkan Genç, “Başkanım biz bu sözü bu şekliyle verdik. Ben sözün gereği olarak talep ediyorum. Büyük yoğunluklu maç oynansın, istemiyorum. O güzelliğe halel gelir. Biz “Yavuz Selim Stadı, stat olarak yaşayacak” dedik. TOKİ bilerek yaptı. Önceki projeyi bildiğim için. 4’e böldü. Basketbol sahası, tenis sahası. Biz ısrarla müdahil olduk. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda sahadır. Bu haliyle etkinlik alanı olarak kullanalım. Ama bir maç gerektiğinde orada oynanabilecek nizami ölçüde saha olsun istiyorum. Bu sözü bende verdim. Deklare ettik. Bunu sizden özellikle talep ediyorum” dedi.