AK Partinin kurulduğu günden itibaren sahayı hiçbir zaman boş bırakmadığını ifade eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Partimiz 19 yıldır iktidarda. 19 yıldır milletimizin ayağına gitmekten kapısını çalmaktan onlarla hemhal olmaktan hiçbir zaman geri kalmadık. Biz ülkemizi milletimizle beraber yönetiyoruz. Milletimizin ayağına gidiyoruz isteklerini, taleplerini, şikâyetlerini dinliyoruz ve milletimizin gösterdiği istikamet doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz."dedi.

CHP'nin terörü şımartan politikaları nedeniyle sokakta vatandaşın yoğun tepkisiyle karşılaştığını ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Küresel sistemin isteklerini Türkiye'de gerçekleştirmek üzere HDP ile işbirliği yapıp terörü şımartanların toplumun karşısına çıkacak, milletimizin, şehit ailelerinin yüzüne bakacak cesaretleri yok. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde terörü bitirme noktasına getirdik. Lakin bu terörist seviciler terörü şımartanlar onları HDP üzerinden meşrulaştırma gayreti içerisinde. Allah'a şükürler olsun bizim sokağa çıkamamak gibi bir derdimiz yok. Tüm teşkilatlarımız ile birlikte sahadayız milletimizle kucaklaşıyor, selamlaşıyoruz. Onlar ise HDP ile işbirliğine büyük tepki gösteren milletimizin hesap sormasından korktukları için oturdukları yerden nutuk atıyorlar." 

Trabzon'da yapılan yatırımların ise düzenli bir şekilde devam ettiğinin altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Trabzonumuz'a yaptığımız yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon'da büyük bir altyapı yatırımı başlattık. Milletimizin sağlığını önemsediğimiz için büyük bir risk alarak bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Trabzonlu hemşerilerimiz yapmış olduğumuz bu altyapı yatırımlarını takdirle karşılıyor. Zaman zaman yapılan eleştirileri de anlayışla karşılıyoruz. Fakat altyapı bittikten sonra üstyapı çalışmasını da tamamladığımız sokaklarımızda mahallelerimizde hemşerilerimizin büyük bir memnuniyet duyduğunu sizlere belirtmek isterim. Bittiği zaman vatandaşlarımız 'Çok itiraz ettik kızdık ama gerçekten çok güzel oldu, teşekkür ederiz' diyorlar. Yani üst yapısını tamamladığımız yerleri herkes gidip görebilir. Malum çevreler vatandaşlarımızı tahrik etse de biz AK Belediyecilik anlayışımız gereği en güzel hizmetleri yapmak için gayret ediyoruz."ifadelerini kullandı.