YAPILANDIRMADA SÜRE UZATILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü’nce başlatılan ve birikmiş su borcu olan vatandaşlar için yapılandırma uygulamasında son başvuru tarihi 30 Eylül’e uzatıldı

7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” gereğince çalışma başlatan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü son başvuru tarihini uzattı. TİSKİ, başvuru süresinin 31 Ağustos’ta sonlandığı yapılandırma çalışmasını 30 Eylül Perşembe tarihine kadar uzattı.

İLK TAKSİT 31 EKİM’DE
TİSKİ, yapılandırma başvurusunda bulunan ve ilk taksit ödemesi veya peşin ödemeler için ise son ödeme tarihi 31 Ekim Pazar günü olarak belirlendi. Yapılandırma başvuruları TİSKİ Genel Müdürlüğü Merkez Binası’nın yanı sıra ilçe şubelerinden de yapılabiliyor. Öte yandan başvurular e-Devlet üzerinden de kabul ediliyor.

YÜZDE 90’I SİLİNECEK 
Yapılandırma işleminden yararlanıp peşin ödeme seçeceğini tercih eden abonelerin gecikme bedellerinin yüzde 90’ı silinecek. Taksitlerin 2 aylık periyotta ödeneceği yeni yapılandırmada, abonelere borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor. Yapılandırmanın bozulmaması için abonelerin ilk taksitlerini 31 Ekim 2021 Pazar gününe kadar ödemeleri gerekiyor.