Okul öğretmenleri eşliğinde Başkan Genç’i ziyaret eden öğrenciler, önceden hazırladıkları birbirinden ilginç soruları Genç’e yöneltti.


“YUKARI HİSAR’DA ARKEOPARK HAYATA GEÇECEK”
Elif Yazıcı adlı 4A sınıfı öğrencisinin belediyenin tarihi ve kültürel değerleri için korumak için neler yaptığıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Başkan Genç, şunları aktardı: “Bizim şehrimiz çok tarihi bir şehir. Kültürü, sanatı olan bir şehir. Dolayısıyla tarihi eserlere sahip çıkmamız lazım. Ecdadımızdan bize miras alan 13 tane çeşmemiz vardı. Onları restore ettik. Bir de güzel bir eser olan Hasanpaşa Hamamı vardı, onu da restore ediyoruz, başladık. Tarihin bizlere emanetleri olan bu eserleri sizlerin hizmetine sunacağız. Bunların yanı sıra daha önceki medeniyetlere ait eserleri gün yüzüne çıkarmak için Yukarı Hisar’da kazı çalışmaları başlattık. Çok müthiş şeyler çıkıyor. Kommones döneminden önceki dönem. Roma döneminden baya bir eser çıkıyor. Paydaşı olduğumuz bu projede bir arkeoparkı ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bu ve bunun gibi tarihi eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Trabzon’un tarihini de gün yüzüne çıkarmamız lazım. Bu çalışmaları da bir taraftan yürütüyoruz.”


“SOSYAL ETKİNLİKLERİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ”
Emir Kadıoğlu isimli 4A sınıfı öğrencisinin ‘Sosyal etkinlik bakımından yeteri kadar hizmette bulunuyor musunuz?’ sorusunu ise Genç şöyle cevaplandırdı: “Şehrimizde birçok festivalin düzenlenmesine öncülük ettik. Ürgüp Ortahisar Belediyesi ile Üzüm ve Pekmez Festivali düzenledik. Orada da hamsi festivali organize ettik. Belediyemiz çok sayıda sosyal etkinlik yürütüyor. Bugüne kadar birçok çevre yarışmaları düzenliyoruz. Fidan dikim etkinlikleri düzenliyoruz. Kitap okumak etkinlikleri düzenliyoruz. Okullarımızda tiyatro oyunları sergiliyoruz.”  
ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
Mehmet Ali Temren isimli öğrencinin ‘Çocuklar için yapmak isteyip de yapamadığınız projeleriniz var mı?’ sorusuyla ilgili öğrenciye ‘Çok güzel soru sordun, tebrik ederim diyerek soruyu şöyle cevaplandırdı:  “Çocuklarımızı biz çok seviyoruz. Daha önce aileleriniz, sonra da okulunuzda öğretmenleriniz de sizleri çok seviyor. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Yarın buraları sizler yöneteceksiniz. Hem ülkemize, hem şehrimize hizmet edeceksiniz. O nedenle daha güzel şehirler oluşturmamız lazım. Çocuklarımız için de güzel projeler üretmemiz lazım. Yapmak isteyip, yapamadığımız birkaç proje var. Bunları şimdi yapacağız. Bir çocuk kütüphanesi yapmak istiyoruz. Sadece çocuklara hizmet edecek. Binayı ayarladık, bunu hayata geçireceğiz. Bir de büyükşehir Belediyemiz Gençlik Kütüphanesi yapıyor. Çocuklarımız okulun dışında da daha geniş bir ortamda kitaplarla buluşup hem de oynayacak. Bir de çocukların eğlence parkları az şehrimizde. Mesela büyük bir lunaparkımız yok. Biz çocukken lunaparka gittiğimiz zaman tüylerimiz diken diken olurdu. Özellikle çarpışan arabalar. Şimdi inşallah sahilde büyük bir lunapark yapacağız. Bir de çocuklarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğümüz büyük balıklar, köpek balıkları ve balinaların olacağı Tünel Akvaryum Projemiz var. Bunu da birkaç aya açacağız, orada deniz canlılarını göreceksiniz.”


HEDİYE ÇANTASIYLA UĞURLADI
Öğretmenler, Ortahisar Belediyesi’nin okullara desteklerinden dolayı Başkan Genç’e teşekkürlerini iletti. Görüşmenin sonunda öğrenciler; ‘Hayata Değer Kat, insanlık sorumluluktur ve sadece heyecanı olanlar üretir’ sloganlarını atarak söyleşiyi sona erdirdi. Başkan Genç, öğrencileri içinde çeşitli hediyelerin olduğu çantayla uğurladı.