BÜTÇENİN ÜÇTE 1’DEN FAZLASI YOK OLMUŞ 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine yaptığı konuşmada dövizdeki artış nedeniyle bütçenin üçte 1’den fazlasının yok olduğu belirterek “Burada bütçenin eksiklerini söyledik. Özellikle dolardaki artıştan sonra, dövizdeki artıştan sonra bu bütçenin üçte 1'inin gittiğini söyledik. Adeta kuşa dönmüş bir bütçe var önümüzde. Bu bütçeyle milletin dertlerine derman olunamaz, sıkıntılarına çare bulunamaz.” dedi. 

NEREDE RAYLI SİSTEM? TELEFERİK NE OLDU? 

Konuşmasında Ak Parti’nin Trabzon için verdiği vaatleri hatırlatan Örs “Bu bütçeden benim seçim bölgem Trabzon ne alıyor, ona da bakalım. Trabzon’da Ak Parti’nin vermiş olduğu çok sayıda vaat var. Ak Parti Trabzon'a vaatlerini sunarken onu çok güzel ambalajlıyor, “61 Proje” diyor. Bu isimle seçime girdiler ama seçim geçtikten sonra bakıyoruz ki sadece projenin adı kalmış, icraatlar yok, sözler tutulmamış. Mesela ben hatırlıyorum, 2009 seçimlerinde Ak Parti'nin 61 projesinde bir çizgi film vardı, gerçekten güzel bir çizgi filmdi. Raylı sistem o kadar güzel gidiyordu ki, Maraş Cadde'mizden… Bugün Trabzon'da raylı sistemi boş verdik, dolmuşların duracağı duraklar sıkıntılı, insanların yürüyeceği yaya kaldırımları sıkıntılı. Hele bir teleferik vardı, çok güzeldi. Boztepe'den aşağı süzülüyor, limana doğru iniyordu. Bugün öyle bir teleferiğimiz de yok. Bir Çömlekçi dönüşüm projesi söylemişlerdi; 2009'dan bugüne kaç yıl geçti, hâlâ daha bitmedi ve gittikçe de o projeyi küçültüyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Milletvekili Örs, Güney Çevre Yolu, Trabzon-Erzincan Demiryolu ve Yatırım Adası projelerini hatırlatarak, 2022 Bütçesinde bu projelerin unutulduğunu söyledi. 

GÜNEY ÇEVRE YOLU UNUTULMUŞ! 

Örs, konuşmasında “Trabzon'a verdikleri mega vaatler var. Mesela, bunlardan bir tanesi Güney Çevre Yolu Projesi. Her seçim dönemi böyle pişirip pişirip önümüze getirirler. Güney Çevre Yolu gerçekten Trabzon için olmazsa olmaz bir proje, sadece bir ulaşım projesi değil, bir şehirleşme projesi, çok doğru bir projedir. Güney Çevre Yolu Projesi Trabzon’da uzunca yıllar konuşulur. Ak Parti 2002'den beri her seçim dönemi vaatte bulunur. Güney Çevre Yolu Projesinin; en son 57'nci Hükûmet döneminde, zamanın Bakanı Sayın Koray Aydın proje ihalesini yapmış ve bütçeye de bir temsilî ödenek koydurmuştu. Ondan sonra, bugüne kadar geldiğimiz bütçelerde Güney Çevre Yolu'muz yok, Güney Çevre Yolu'muz tozlu raflarda bekliyor. Ben bu bütçede baktım, dedim ki: Güney Çevre Yolu Projemizle ilgili bir şey var mı? Baktım ki; yine unutulmuş. 

TRABZON-ERZİNCAN DEMİRYOLU BÜTÇEDE YOK 

Yine, bu bütçeye baktım, Bizim Trabzon'un olmazsa olmazı -aslında sadece Trabzon'un değil, Türkiye için de elzem- Trabzon-Erzincan Demiryolu yani Trabzon Limanı'nı dünyaya bağlayacak, Orta Asya'ya bağlayacak proje ama bu projeyle ilgili de bir şey olmadığını gördüm.  

YATIRIM ADASI SÖZÜNÜZÜ TUTUN! 

Son bir şey daha söyleyeceğim yine Ak Parti’nin mega projelerinden: Yatırım Adası... Plan Bütçede, Sayın Bakanımıza, Sayın Varank'a da söyledim: Trabzon için bir yatırım adası sözünüz var, bunu Trabzon'da çok dile getirdiniz, çok söylediniz ben de gerçekten bu yatırım adası sözünüzü tutmanızı istiyorum, çünkü istihdama yönelik bir proje. Trabzon'da çok işsizlik var, belki o proje gerçekleşirse oradaki işsiz gençlerimiz de iş bulma imkânına kavuşurlar ama ben bakıyorum, 2022 bütçesine bu yatırım adası sözünüzü de tutmadığınızı görüyorum” ifadelerine yer verdi. 

TRABZON’UN 4 BAKANI VAR! 

Konuşmasının son bölümünde Trabzonlu 4 Bakan olduğunu hatırlatan Örs “Şimdi Trabzon'da şöyle diyorlar: “Trabzon'un 4 Bakanı var, bu 4 Bakanı varken Güney Çevre Yolu yapılmayacak da ne zaman yapılacak? Yine soruyorlar “Trabzon'un 4 Bakanı var, bu Yatırım Adası şimdi yapılmayacak da ne zaman yapılacak?" Trabzon'da diyorlar ki: "Trabzon'un 4 Bakanı var, Erzincan-Trabzon Demiryolu şimdi yapılmayacak da ne zaman yapılacak?” Ben de diyorum ki: Biz geliyoruz; biz geleceğiz, demiryolunu da yapacağız, güney çevre yolunu da yapacağız, yatırım adasını da biz yapacağız.” dedi.