MİLLETVEKİLİ CORA’DAN 
DUYGU YÜKLÜ MESAJ
CORA: “Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, esaret altında yaşamaktansa ‘Vatan sağ olsun.’ deyip şehit olmayı en yüce mertebe sayan bu aziz milletin evlatlarının verdiği kurtuluş mücadelesi, her türlü takdirin üzerindedir”
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon’un kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayımladı. CORA, yayımladığı mesajında Trabzon’un tarihi önemine değinerek, “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in şehzadelik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu kadim şehrimiz Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü idrak etmekteyiz.” dedi.
Trabzon’un geçmişinin milattan önceki dönemlere dayandığını ve Anadolu’daki en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan CORA, “Trabzon, İstanbul dışında 2 imparatorluk kültürünün yaşandığı tek şehirdir. Anadolu’nun en özel ve en önemli şehirlerinden birisidir. Öyle ki Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcının üzerinde bulunan hamsi motifi, cihan sultanın bu şehre olan muhabbetinin en önemli göstergelerinden birisidir.” ifadelerini kullandı.
“Birinci dünya savaşında yedi düvele karşı savaşan Osmanlı Devleti’nin bu süreçte işgal edilen yerlerinden birisi de Trabzon olmuştur.” şeklinde konuşan CORA, “18 Nisan 1916 tarihinde Ruslar tarafından işgal edilen Trabzon’da, 24 Şubat 1918’e kadar yaklaşık 2 yıl milis güçlerimiz tarafından Ruslara karşı büyük bir mücadele ortaya koyulmuştur. Ecdadımız bu 2 yıllık süre içerisinde çok ağır bedeller ödemiş, ihaneti görmüş ancak asla boyun eğmemiştir. O günler, milletimizin yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle topyekûn bir mücadele ettiği günlerdi. Tüm yokluklar içerisinde barutun kanla, kanın canla, canın vatanla, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı günlerdi. O gün, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, esaret altında yaşamaktansa ‘Vatan sağ olsun.’ deyip şehit olmayı en yüce mertebe sayan bu aziz milletin evlatlarının verdiği kurtuluş mücadelesi, her türlü takdirin üzerindedir. Bu topraklar için mücadele eden şehitlerimizi ne yere ne göğe sığdırabiliriz.” ifadelerine yer verdi.
CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yine o tarihlerde, savaşamayacak durumda olan yaklaşık 350 bin Trabzonlu muhacirliğe mecbur bırakılmış, türlü eziyetlerin, sıkıntıların, acıların ve yokluğun en büyüğünü yaşamış, açlık ve sefaletle mücadele etmek zorunda bırakılmıştır. Bunca yaşanan sıkıntıların, çekilen cefaların ardından her yanı şehit kanıyla sulanmış bu toprakları her türlü dâhilî ve haricî bedhahlara karşı müdafaa etmek, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, birbirini sevmek, aynı ülkede aynı ilkelerle, aynı ülkü birliğine sahip bir millet olmak temel arzumuzdur.
Bu vesileyle milletimizin, memleketimizin ulusal kurtuluş mücadelesinde eşi görülmemiş bir azim, inanç ve kararlılıkla hareket eden ve bu güzel toprakları bize ebedî vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, yine bu uğurda canını feda eden nice isimsiz kahramanı rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Bir kez daha Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutluyorum.”