Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman etkinlikte yaptığı konuşmada, “Milleti ayakta tutan ailedir. Bu konuda en şanslı coğrafyanın da Karadeniz Bölgesi olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Biz Büyük Bir Aileyiz" etkinliği kapsamında Uzun Sokak girişinde bir araya gelen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve koruyucu aileler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Meydan Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar ellerinde balonlar ve "Biz büyük bir aileyiz", "Aile, kol kola girip oynadığımız horondur", "Aile bordo mavi gibi ayrılmaz bir bütündür" ve "Güçlü aile güçlü toplum" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
 
EN ŞANSLI COĞRAFYADAYIZ
Meydan Parkı’ndaki programa katılanlara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Milleti ayakta tutan ailedir. Millet olarak büyük bir aileyiz. Bu konuda en şanslı coğrafyanın da Karadeniz Bölgesi olduğunu düşünüyorum. Bizim coğrafyamız bu konuda çok farklı. 50 yıl önce gurbete giden adamın buradaki kök aile ile irtibatı kesilmemiştir. Sosyolojik olarak meseleye bakıldığında da eğer Trabzonspor'un şampiyonluğu kutlanırken 800 bin nüfusluk kente 2.5 milyon kişi geliyorsa, eğer Rize-Artvin Havalimanı açılışında ilk günde 2 bin 500 yolcu bulunabiliyorsa, bu bölge insanının coğrafyasına ve doğal olarak ailesine, aile bireylerine ve mezarlığına sahip çıkmasından kaynaklanan bir durumdur” dedi.
 
FARKINDA OLMAMIZ LAZIM
Başkan Vekili Atilla Ataman sözlerini şöyle sürdürdü; “Şunu unutmamak lazım; dışarıdan bize saldıranların ve yıkılan devletlerin yıkılış sebeplerinin aile yapısının sarsılmasıyla veya aile içinde, devlette ve kurumlarda fitne-fesat çıkararak olduğunu görmek durumundayız. O halde çekirdek aileden büyük aileye doğru bir millet olduğumuzun farkında olmamız lazım. Bugün Güneydoğu'ya bakıldığında terör örgütünün öncelikle aile yapısını sarstığını, oradaki kadının statüsünü değiştirdiğini görmek durumundayız. Çok şükür biz burada, İstanbul'da nasıl geçiniyor diye baktığımız çocuklara çuval çuval erzak gönderen aile bireylerinin olduğu coğrafyadayız. Çoluk çocuğunun durumunu her gün, her saat hesaplayan bir coğrafyadayız, 'bana ne' diyen bir coğrafya değil.”
 
BÜYÜKŞEHİR OLARAK AİLE REİSİYİZ
“Daha düne kadar adını sanını bilmediğimiz kurumların şimdi aileye sahip çıkma noktasında ülkenin geldiği mesafeyi ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün bu faaliyetini çok önemli buluyorum. Biz Büyükşehir olarak doğal olarak aile reisiyiz. Aile reisinin de meselelere çok daha rasyonel bir şekilde bakması gerekiyor. Bu manada Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'nun aile hassasiyeti bilinen bir durumdur.”