Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, o alanda Yavuz Selim’in yaşatılması için saha yapıldığını aktardı. Zorluoğlu, alanda Hüseyin Avni Aker’i yaşatmak için tribün, Yavuz Selim ve Hüseyin Avni Aker’i temsil etmek için de saha yapıldığını aktardı. 

Murat Zorluoğlu Şenol Güneş’i Kutladı 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2020 – 2024 dönemlerini kapsayan Stratejik Planı, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. Stratejik plan görüşülmeden önce meclise seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2020 Avrupa Şampiyonasına katılmayı hak kazanan Milli Takımı ve teknik direktör Şenol Güneş’i kutladı. 
Zorluoğlu, “Trabzonlu hemşerimiz çok değerli teknik direktör olan Şenol Güneş’in başında bulunduğu milli takımız bütün milletimizin gururunu okşadı. Bizde teknik direktör Şenol hocamızı tebrik ediyoruz Milli takımımıza üstün başarılar temenni ediyoruz” dedi. 
Belediyede çalışan işçi ve memurlara yapılan zammı hatırlatan Zorluoğlu, geriye dönük farkların da Cuma gününden itibaren işçilerin hesabına yatacağını aktardı. Zorluoğlu, “Biz büyükşehir belediyemizin işçileri ile alakalı toplu sözleşme görüşmelerini neticelendirdik. İşçilerimize bütün imkanlarımızı zorlayarak hatırı sayılır zam yapmıştık. Önce memurlarımıza en yüksek oranda katkı yaptık, sonra işçilerimize sözleşmelerine yüksek miktarda zam yapmak suretiyle o sözleşmeleri yaptık. Şimdi de geriye dönük farklar oluştu. Onu da önümüzdeki Cuma günü inşallah geriye doğru 7 aylık farklar işçilerin hesabına geçecek” diye konuştu. 
YAVUZ SELİM SAHASI YAPILACAK MI?
Millet Bahçesi ile ilgili konuşan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs.. Bunla ilgili günlerdir haberler çıkıyor. Siz seçim kitapçığında burayla ilgili sözünüzü beyanınızı net şekilde ortaya koymuştunuz. Bizde meclis olarak burada yapılacak minyatür sahaların birleştirilmesi, büyük sahaya dönüşmesi için meclis kararı almıştık. Avni Aker7in olduğu alanda, yapılacak olan proje içinde Yavuz Selim’e yer verdiğimizi ben biliyorum. Böyle bir saha yapılacaktı. Bunu niye söylüyorum. Sizde bunu net deklare etmiştiniz. Bugün görüşlerinizde değişiklik mi var? Basın üzerinde aktarılan bilgilerde bir kirlilik mi var? “ diye sordu. 
FUTBOL SAHASINA GEREK YOK
Yavuz Selim Sahası ve Millet Bahçesi ile ilgili olarak söz alan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “Millet Bahçesi ile alakalı olarak bizlerde bilim v e teknolojiden uzak olduğumuz sürece hep mağlubiyetle karşılayacağız. Kentsel Dönüşüm yapılan noktalarda buraya devlet tarafından izin verilmiş durumda. Yavuz Selim’den daha fazla düşünmemiz gereken ilimizin ihtiyacı olan sığınak yapılmasıdır. İlimizin sığınağı bildiğimiz kadarıyla yeterli değildir. Hepimiz Trabzonluyuz, futbolu seviyoruz ama artık buranın modernizasyonu olması lazım. Kendimce burada futbol sahasına gerek duyulmadığını şahsım olarak düşünüyorum” dedi. 
YAVUZ SELİM YAPILACAK ARA SIRA AMATÖR FUTBOL MAÇLARI OYNANACAK
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Bir spor merkezi olsun düşüncesine sahip değiliz. 2014 yılından itibaren, bu konuda ki şehrimizin dinamiklerini, hassasiyetlerini, taleplerini, ortak akıl konseptinde ele alarak, Trabzon’da futbolun doğduğu yer olan Yavuz Selim’i koruyalım düşüncesiyle hareket ettik” dedi. 
Yavuz Selim Futbol Sahasının bugün ki konseptiyle orada yaşatılmasının projeyle bütünlük arz etmeyeceğini kaydeden Geç, “Bir spor kompleksi şeklinde değil, orada ki değerlerimizi anmak yaşatmak ve bazı önemli müsabakaları oynatmanın yanı sıra sadece bir futbol sahasından öte sportif yaşam alanı, şenlikler, şölenler festivaller gibi konsept ile Yavuz Selim’i yaşatmak için koydurduk. Bugün tartışılan sahanın, olup olmaması değil nizami olup olmaması. Proje ilk geldiğinde 4 saha vardı. Biz o zaman “Hayır efendim biz bunu şehre söz verdik” dedi. Hep beraberce şehrin ortak kanaati olarak gündeme getirdik. Ancak yapılacak sahanın proje bütünlüğüne halel gelmeyecek şekilde olsun istiyoruz” dedi.  
TRİBÜN VE SAHA YAPILIYOR

 
Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, Millet Bahçesinde şu anda tribün ve önünde saha yapılma çalışmasının sürdüğünü aktardı. Zorluoğlu, “Orayla alakalı olarak ilk seçildiğimizde ki hemen akabinde ki mecliste ben zaten Büyükşehrin yaklaşımını söyledim. Onda değişiklik söz konusu değildir. O zaman da şunu söyledik. Trabzon’un adeta futbol alanında mabedi olan Yavuz Selim ve Avni Aker’i orada yaşatmalıyız. 
Biz aynı kanaati paylaşıyoruz. Bu çerçevede orada Avni Aker’i temsil etmek için tribün yapılıyor. O tribünün önünde saha yapılıyor. O da Avni Aker ve Yavuzselim’i temsil etmek üzere. 
Geçmişte ki gibi maçlar ve antrenman yapılması millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir. Halkımız sabah kalktığında akşam geldiğinde insanlar orada spor yapacak. Halkımızın sürekli spor yapacağı alan olarak kullanmak istiyoruz. Okullarımızın kurumlarımızın, bir takım sosyal kültürel etkinlikler yapacakları alan olarak kullanmak istiyoruz. 
Orası tamamlandığında büyükşehirde olacak. 
Bir sapma yok. O zaman ne söylediysek aynı şeyi söylüyoruz. Dolayısıyla ben bu anlayışla oranın şehre daha büyük katkı yapacak olduğuna inanıyorum. Projesini de yakından takip ediyoruz. Çim saha olmasını arzu ediyorum. Sentetik saha değişik, maksatlar için kullanılmasını uygun değil. Ara sıra maç oynanacağı için çim sahayı biz idame ettirebiliriz” dedi.