Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun olduğu alanı farklı bir çehreye kavuşturacak Millet Bahçesi’nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 54 bin 705 metrekare alanda yapımı devam eden Millet Bahçesi, Trabzonlulara çok yönlü olarak hizmet verecek.
 
Trabzon’un vizyon projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi’nde; 1 adet güvenlik müştemilatı, 1 adet 1.012 seyirci kapasiteli tribün, 1 adet gösteri havuzu, 1 adet restoran, 1 adet millet kıraathanesi, 1 adet su deposu, 205 araçlık kapalı ve 94 araçlık açık otopark bulunacak.  
Ayrıca 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet egzersiz alanı, bisiklet, koşu ve yaya yolları, 29 bin 719 metrekare çim alan, 6 bin 125 metrekare etkinlik alanı, bin 768 metre yürüyüş yolu, 270 metre bisiklet yolu, 326 metre koşu yolu yer alacak. Çalışmalar kapsamında 1016 adet ağaç ile 7 bin 432 çalı ve yer örtücü bitki dikimi gerçekleştirilecek.  
 
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Millet Bahçesi’nde sürdürülen çalışmaların son durumları ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada, “Millet Bahçesi’nin kıraathane, wc-hol döşeme seramik  imalatı, salon asma tavan ve dış cephe emprenye ahşap kaplama boyası, çatı emprenye ahşap kaplama imalatı devam etmektedir. Restoran salon tavan emrenye ahşap kaplama, wc-hol döşeme seramik, çatı emprenye imalatı ile tribün normal kat kalıp imalatı da sürmektedir. Kapalı otopark 1. kısım kalıp hazırlığı yapılmakta ve Kuzey cephesi merdiven betonu dökülmektedir” ifadeleri kullanıldı.