Başkan Genç'in yoklama alması ve açılış konuşmasını yapmasından sonra parti grup Başkanvekillerine tek tek söz verdi. MHP Grup Başkan Vekili Süleyman Tomaç grubu adına yaptığı konuşmasına Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’in doğum gününü kutlayarak başladı .
Tomaç ;2022 yılının Türk Asrı olacağını Türklerin ayak seslerinin daha gür duyulacağı bir yıl olacağını ifade etti. Başkanvekili Tomaç konuşmasının devamında MHP Meclis Grubu olarak yapmış oldukları icraatlarını anlattı.
Tomaç MHP Grubu olarak Trabzon'da 2021 yılında hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya çalıştıklarını ,250 ihtiyaçlı aileye kumanya ,50 aileyede nakit yardımında bulunduklarını ifade etti. Tomaç yardımlarını öğrenciler üzerinde de yoğunlaştırdıklarını 45 ihtiyaçlı Öğrenciyi de giyindirdiklerini söyledi. 
Hayırsever iş insanı Mehmet Ali Kancıoğlu'na vekaleten,Trabzon’un Sürmene ilçesinde engelli kardeşlerimize kazandıracağımız Engelliler ortaokulunun protokolünü Trabzon Valimiz ile karşılıklı imzaladık inşallah önümüzdeki ay okulumuz İçin ilk kazmayı törenle vuracağız ve bu yatırımlarımız Trabzon’da ne ilk ne son olacak yatırımlarımız artarak devam edecek .

MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç tüm bu yardımları bizlere sağlayan İstanbul'da yaşamakta olan Hayırsever İş İnsanı  Ali Kancıoğlu başta olmak üzere tüm hayırsever İş insanlarına teşekkür etti.