Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türk Hava Yolları, Yanbu Sorumlusu Ali Raza, Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga ve Medine’den 5, Yanbu’dan 3 firma katıldı.

Tarih kültür ve medeniyet şehri Trabzon’umuza hoş geldiniz. İlimiz bölgenin en önemli merkezi konumundadır. Doğal güzellikleriyle, geçmişten devraldığı kültürel mirası ile hem ülkemiz hem de yabancı misafirler için çekim merkezi olmuştur.

İnanç turizmi açısından da içerisinde tarihi mekânları barındıran ilimiz doğal güzellikleri ile de adından söz ettirmektedir.” dedi.

Turizm sektör temsilcileri ile belli aralıklarla toplantı yaptıklarını ifade eden Vali Ustaoğlu; “Turistlerimizin vakitlerini en iyi şekilde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldık ve alamaya da devam ediyoruz. Onların şehrimizde iyi vakit geçirmeleri adına her türlü imkana sahibiz. Havalimanında karşılaştıkları taksiciden gidecekleri en ücra noktaya kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık. İlimize yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

TİSAD Başkanı Murat Çavga Vali Ustaoğlu’na yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Medine ve Yanbu’dan direk seferlerin en yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Dört gün boyunca Trabzon’un doğal ve kültürel güzelliklerini görme fırsatı bulacak olan misafirler ilimizde bulunan mevcut otellerin turizm açısından durumu ve potansiyeli açısından fizibilite çalışmaları yapacaklar.