Ortahisar Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Başkan Av.Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı.

Toplantıyı Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri takip etti 

Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve Yönetim kurulu üyeleri ile Ortahisar Kent Konseyi Başkan ve üyeleri de izledi . 

Av.Ahmet Metin Genç 17 Mayıs sonrasındaki faaliyetleri ile alakalı sunumda bulundu.

Ahmet Metin Genç şunları söyledi;

"Ankara'da Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'u ziyaret ettik.

Ankara'da bir takım kamu kuruluşunu da ziyaret ettik. Özellikle devam eden altyapı konusunda, fen işlerimizin de talebiyle temaslarda bulunduk. Hem üst yapı hem de kaldırımların yapımını tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Fatih Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Temiz içme suyu ile alakalı çalışmalarımıza vatandaşlarımızın memnuniyetini gördük.

44 yıl aradan sonra süper lige yükselen Giresunspor’umuzu ziyaret ettik.

Trabzon, Rize, Giresun arasında Karadeniz Kulüpler Birliği kurmak konusunda Giresunspor başkanımızın ifadeleri oldu. Trabzonspor olarak buna inşallah öncü oluruz.

Kurban Kesim elemanı kursu açıldı. Kurban Bayramı'nda yaşanan hadiselerin yaşanmaması için kurs açtık. Başvurular sürüyor. Akyazı bölgesinde olan kurban kesim alanımız artık orada olmayacak. Şehir hastanesi inşaatı başladı. Akoluk ve Deliklitaş mevkiinde yer tespiti yapıldı, altyapıları yapılacak. Hem satış hem de kesim alanı orada olacak.

81 ilimiz içerisinde 2070 ilçe belediyesi içerisinde Ortahisar Kent Konseyi yaptıkları çalışmalarla ilk 7 içerisine girdi. Bu 7 belediye birleşmiş milletler fonu ile birlikte çalışma yapacaklar."

ALTYAPI ÇALIŞMALARI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı Başkan Genç’e sorular yönelterek şunları söyledi;
"Altyapı ile alakalı çalışma hususunda söz aldım. Bu yapılan çalışma Trabzon için geç kalınmış bir ihtiyaç. Yalnız planlama konusunda 2’Nolu Beşirli Mahallesi'nde takriben 10 aylık bir süreç devam ediyor. Bir kaç aydan beri dikkatimizi çeken bir şey var. Eşref Bitlis caddesinde yolun 45 gündür kapalı olduğu. Genelde de yapılan çalışmalar nedeniyle vatandaş her gün bu üst yapı çalışmalarının ne zaman biteceğini soruyor."

KIRSAL MAHALLEYE DÖNÜŞECEK YERLERDE VATANDAŞIN KAYBI OLACAK MI?

CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt ise "İlimiz büyükşehir olunca Ortahisar’da 477 köy mahalle statüsüne kavuşmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda kırsal mahalle yönetmeliği ile bu mahalleler kırsal mahalleye dönüşecek ve indirimler olacaktı. Vatandaşın kafasında kırsal mahalleye dönüşürsek kaybımız olur korkusu var” dedi.

ATATÜRK’E BEDDUA EDİLMESİNİ DUYMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, “İlçemizin sorunları konuşmak isterim ama moralimiz bozuk. Bu aralar sıkça yapılan ve yapanın da yanına kar kalan Atatürk'e yapılan hakarettir. Ayasofya camiinde yapılan törende imam, "Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma" diyerek Ayasofya'yı müzeye çevirenlere lanet okudu. Cumhurbaşkanı'nın olduğu törende Atatürk'e beddua ve hareket edilmiştir. Alenen Atamıza hakaret edilmiştir. Biz de Atatürk'ün işaret ettiği zihniyetin temsilcisiyiz. Bu ve bunun gibi zatların asıl kâfir olduğunu belirtmek isterim.  Bu meclis çatısı altında birlikteliğimiz vardır. Bu konu buradaki tüm konuların üzerindedir. Duymamış gibi davranamayız. Ortak bir şekilde tepkimizi dile getirmeliyiz” dedi.

MARAŞ CADDESİ KONUSUNDA YANIMIZDA OLUN

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise “Altyapı ile ilgili gerekli bilgiyi verdiniz. Geçen hafta TİSKİ genel kurulunda uzun uzun tartıştık, fakat esnafın şöyle bir sıkıntısı var. Altyapı yapılmalı, 1 ay zaman geçti üst yapısına geçilmedi. Esnaf diyor ki buraya geçici bir beton dökseler. Diye bir ricaları var. Geçen hafta büyükşehirde yoktunuz.  Maraş caddesinin yeniden organizasyonu konusunda tartışma başlatıldı. Planı hazırlayan arkadaşlarımız 4 plan sundu. 2. Alternatif için çok ısrar ettim. Kaldırımlar genişletilsin, trafik tek şerit aksın. Sebebi de şu dedim. Gümrükçüoğlu zamanında kapatılsın diye gelmişti. O zaman itiraz etmiştik. Oradaki esnafla istişare ettik. Orada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir trafik akışı olsun dedik. Zorluoğlu soğuk bakmadı. Ama tamamen kaldırıp belirli saatlerde açılsın dedi. Bu konuda bizle olursanız sevinirim” dedi.

"AŞI BİLİNCİNİ ARTIRMAK İÇİN..."

Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ise, “aşı konusunda bir direnç var vatandaşlarda. Ortahisar Belediyesi olarak aşı bilincini artırmak için çalışmalar öneriyorum. İsrail vatandaşının tamamını aşılayarak bu sorunu çözdü. İsrail zararı olacak hiç bir şeyi vatandaşına uygulamaz. Biz de bu komplo teorilerine karşı aşıya en yakın ilçe olma adına bu aşı konusunda teşvik etmeliyiz" dedi.

Başkan Genç Meclis üyelerinin sorularına şöyle cevap verdi;

Davut Çakıroğlu’nun sorusu üzerine “Aşı konusunda hassasiyetinize katılıyorum. Biraz daha fazla bizim tarafımızdan duyuru yapılması lazım. Ancak bunun için gerekli izinleri almak gerekiyor. Aldığım istatistiklere göre yüzde 70’i geçmiyor, aşı sırası gelip aşılanmayanlar var. Bize düşen vatandaşları teşvik etmemiz. Aşı sırası gelenler aşı olmamak için direniyor” dedi.

Turgay Şahin’in sorusu üzerine “Bize de geliyor esnaf sıkıntısı. Hemen müdahale ettiriyorum. Volkan Bey Başkanken Uzunsokak kapatıldı. İlk tebrik edendim, Maraş caddemiz daha önceki dönem de gündem yaptım ama gündeme gelmedi. Ben kapanmasından taraftarım. Sizin kamu yönünden tek band trafik düşünüyorsunuz ama oranın kapanıp vatandaşın kullanımına açmamız lazım. Orası güzel bir hale gelecek inşallah. Gazipaşa caddemiz de çalışmalarımız sürecek. Orayı da canlandıracağız” dedi.

Cüneyt Zorlu’nun sözleri üzerine “Atatürk bizim ortak değerimizdir. Atatürk sizin-bizim partimiz olmadan en büyük ortak değerimizdir. Atatürk’e uzanacak bütün saldırıların dimdik karşısındayız. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bütün camilerde ibadet ediyoruz. O somut olaydan haiz olarak konuşuyorum. O bir ayet açıklamasıydı. Atatürk bizim en büyük değerimizdir. Rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Oktay Söğüt’ün sözleri üzerine “Bizim anlayışımızı paylaşmak isterim. Büyükşehir yasasından sonra 36 köyümüz bizim belediyemiz bünyesine dahil oldu. Köy yerleşiminin kısa sürede entegre olması zor süreç. Hem yaşam hem hizmetlerin ulaşımı itibariyle zor bir süreç. Yasa koyucu da bu süreci erteledi. Bakıldı ki köydeki ile merkezdeki vatandaşımızı eşit tutamayacağız. Biz şunu sorguladık eskisi gibi köy mü olacak belediyeye bağlı köy statüsünde mahalle mi olacak? Bizim anlayışımız şu; 36 köyümüzden kırsal mahalleye dönmek isteyen mahallelerimize ben belediye başkanı olarak kolaylık sağlanması gerektiğine inanıyorum. Bu meclisin kararıdır ben kişisel fikrimi söylüyorum. Ancak çıkan mahallelere de hizmetlerimiz devam edecek. Bunun da sözünü veriyorum” dedi.

Ömer Dayı’nın sözleri üzerine “Burada sabır öğütlemeyeceğim ama hepimizi eş zamanlı etkileyen tarife. Haziran başında başlayacaktık. Biten ve bize teslim edilenlerde süratle başlayacağız. İmkan konusunda hazırız. Asfalt ve kaldırımlar konusunda imkan ve kabiliyetle hazırız. 5 ile 10’u arası planımızı hazırlayıp büyük ihtimalle 15’i arasında başlayacağız. Meydan civarı hareketli bir alan öncelik oraya olacak şekilde bir çalışma olacak ama bize teslim edildiğinde hızlı bir şekilde tamamlayacağız” dedi.