Süper Lig'de 30. hafta maçında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Trabzonspor 3-1'lik skorla kazandı ve lider Başakşehir ile arasındaki 2 puanlık farkı korudu.

Galatasaray-Trabzonspor maçından en özel karelerGalatasaray-Trabzonspor maçından en özel karelerGalatasaray-Trabzonspor maçından en özel karelerGalatasaray-Trabzonspor maçından en özel kareler
Haberle ilgili daha fazla fotoğraf için galeriyi ziyaret edin.
Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig'in 30. haftasında kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı bordo-mavililer 3-1 kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Sosa(pen.), 70. dakikada Filip Novak ve 90+5. dakikada Sörloth kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 90+2. dakikada Seri'den geldi.

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor puanını 61'e yükselterek Başakşehir ile arasındaki 2 puanlık farkı korudu.

Süper Lig'deki galibiyet hasreti 6 maça çıkan Galatasaray ise 52 puanda kaldı.


MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

6' Ndiaye'nin vuruşu savunmaya çarpıp yön değiştirdi, ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Ekuban'ın uzak köşeye vuruşu az farkla auta çıktı

9' Emre Akbaba'nın pasıyla ceza sahasında bomboş topla buluşan Feghouli'nin vuruşu üstten dışarı gitti.

24' Mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır oyunu durdurdu ve oyunculara su molası verdi.

32' Galatasaray'da Feghouli, Da Costa'ya yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gördü. Galatasaray 10 kişi.

41' VAR odasının uyarısıyla maçın hakemi Cüneyt Çakır, Ryan Donk'un ceza sahasında Alexander Sörloth'a yaptığı hareketin penaltı olduğuna karar verdi. Penaltı atışını kullanan Jose Sosa topu ağlara gönderdi.

52' Ndiaye'nin ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Okan kornere çeldi.


63' Trabzonspor'da Alexander Sörloth, Marcao'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü

70' Sosa'nın sağ kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Seri'nin üzerinden kafayu vuran Novak ağları havalandırdı.


İLK 11'LER

Galatasaray: Okan Kocuk; Mariano, Donk, Marcao, Saracchi; Seri; Feghouli, Belhanda, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram; Emre Akbaba.

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin Türkmen, Da Costa, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Ndiaye, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Sörloth

Süper Lig heyecanı Galatasaray Trabzonspor maçıyla devam ediyor. Galatasaray, Süper Lig'in 30. haftasında İstanbul'da Trabzonspor ile karşılaşacak.Türk Telekom Stadı'nda oynanacak maç saat 21.00'de başladı. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetiyor.

Ligde son 5 maçında sadece 4 puan alabilen ve şampiyonluk yarışında geri düşen sarı-kırmızılı ekip, haftaya 52 puanla lider Medipol Başakşehir'in 8 puan arkasında 4. sırada girdi.

Liderin en yakın takipçisi olan Trabzonspor ise 30. hafta müsabakaları öncesinde 58 puanla 2. sırda yer aldı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç, 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Dört futbolcu kart cezası sınırında

Galatasaray'da Trabzonspor mücadelesi öncesinde 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.


Sarı-kırmızılı ekipte Jean Michael Seri, Sofiane Feghouli, Ömer Bayram ve Marcelo Saracchi, kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 31. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında görev yapamayacak. Son 5 maçını kazanamadı

Galatasaray, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçta galibiyet elde edemedi.

129. Randevu

İki ekip arasında, Trabzonspor'un şimdiki adıyla Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 46 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 128 karşılaşmanın 58'ini Galatasaray, 42'sini Trabzonspor kazandı, 28 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 167, Trabzonspor ise 143 kez gol sevinci yaşadı.

Ligde de Galatasaray önde

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önünde bulunuyor.

Ligde yapılan 93 karşılaşmanın 41'ini Galatasaray kazanırken, 30 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 22 müsabaka berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray 120, Trabzonspor ise 106 gol attı.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maç 1-1 berabere bitmişti.

Son maçlarda Trabzonspor üstün

Rekabette galibiyet sayısı bakımından geride bulunan Trabzonspor, son 11 lig maçında ise rakibine üstünlük kurdu.

İki takım arasındaki son 11 lig maçının 6'sında bordo-mavililer, 4'ünde sarı-kırmızılılar 3 puana ulaşırken, bir müsabaka ise berabere tamamlandı.

İstanbul'daki lig maçları 

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 46 lig maçında ev sahibi Galatasaray 25, konuk Trabzonspor 10 kez galip geldi.

İstanbul'daki 11 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray'ın 63 golüne karşılık, Trabzonspor 47 gol kaydetti.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001'de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla aldı. Trabzonspor ise geçen sezonun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında aynı skorla rakibini yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.