Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, hasırı ve kazaziyesi ile ünlü Trabzon'da sektörü canlandırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

TTSO meslek üyeleri ile geçmiş yıllarda yaptıkları çalıştaylar sonucu, sektöre yönelik stratejik plan geliştirdiklerini belirten Hacısalihoğlu, çeşitli ülkelerde uygulanan örnek projeleri incelediklerini aktardı.

Hacısalihoğlu, geleneksel el sanatlarından Trabzon hasırı ile kazaziyenin coğrafi işaret alan ürünlerden olduğunu anımsatarak, "Bu iki ürünümüzün tanıtımı ve daha fazla kişiye satılarak ekonomik yönden katma değer yaratması, aynı zamanda istihdamın daha da gelişmesi adına Kuyumcu Kent Projesi hazırlandı." dedi.

Bakanlığın finansman sağlayacağı proje için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Pazarkapı Mahallesi'nde yer tahsis ettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Proje, şehrimizin projesi. Şehir adına herkes elinden geleni yapıyor." diye konuştu.

Hacısalihoğlu, kuyumcu kentin inşa edileceği alanda, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Planetaryum ve Bilim Merkezi gibi çeşitli projelerin de hayata geçirileceğine işaret ederek, kuyumcu kentin de burada yapılacak diğer yapılara uyumlu şekilde ve iki katlı inşa edilmesinin planlandığını belirtti.