İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, bugün İl başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Kuvvetli, toplantıda son dönemde yapılan zamlara dikkat çekti. 


Dün gündüz saatlerde Aralık ayı enflasyon değerleri ve akşam saatlerinde ise memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların açıklandığına dikkat çeken Kuvvetli, “ Gıda enflasyonu 43.86 iken; memurlara yüzde 30,50; BAĞKUR ve SGK emeklilerine yüzde 25.50 olacak şekilde yapılan maaş zamları tam bir hayal kırıklığı olarak kayıtlara geçti. 

Bunlardan önce ise elektrik ve doğalgaz zamları ile sayılabilecek birçok zam daha yapıldı. Böylece maaşlara yapılan zamlar ışık hızıyla eridi. İktidar partisi, söz konusu zamların aralık ayı enflasyon değerlerine yansımaması için adeta şark kurnazlığı yaparak bu zamları, hemen yılbaşından sonra yaptı.

SON 19 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ


 

 
Buna rağmen aralık ayı enflasyon değeri baskılanan TÜİK verilerine göre son 19 yılın zirvesini gördü. Enflasyon üretici bazda yüzde 79,8 ve tüketici bazda da yıllık yüzde 36,08’e yükseldi. Ayrıca belirtmeliyiz ki; üretici fiyatlarındaki enflasyon artışı söz konusu zamların bununla sınırlı kalmayacağının ve önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğinin açıkça delilidir” dedi. 
Ülke genelinde yaşanan bu tablodan Trabzon’un da nasibini aldığını ifade eden Kuveetli, “Ülke genelindeki bu acı tablodan nasibini fazlasıyla alan şehrimizde de durum farksızdır. Ne yazık ki birçok konuda ilk 5’te yer alamayan ilimiz fiyatların en çok arttığı iller arasından 5. sırada yerini aldı. 

TRABZON HALKI DA EKONOMİK DARBEYİ… 

Yıllık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 42,64 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan’da gözlenirken, bu illeri yüzde 42,08 ile Trabzon izledi. Yani demem o ki devletin halkımızın sırtına yüklediği kambur yetmiyormuş gibi; Trabzon halkı bir ekonomik darbeyi de fiyat artışlarıyla almış oldu. Özel dolmuşlara yüzde 33, Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüslerine tam bilette yüzde 47, 2021’de konutlar için 1 metreküpü 4.31 olan su fiyatı 2022’de 5.22’ye yükseldi. Trabzonlu hemşerilerimin bu ve bunun gibi zamlarla beli büküldü” diye konuştu. 

İSTİKRARSIZLIK ABİDESİ

Kuvvetli, “İktidar partisi mensupları Polyannacılık oynamaya devam ededursun, biz İYİ Parti olarak gerçekleri görmeye de göstermeye de devam edeceğiz. AK Parti iktidarı, artık bir istikrarsızlık abidesi olduğundan ne ekonomik ne de siyasal açıdan bu ülkeyi yönetecek kabiliyete de enerjiye de sahip değildir. Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Örs’ün de dediği gibi AK Parti sebep zam sonuçtur AK Parti sebep enflasyon sonuçtur” dedi.o