KTÜ’de yeni akademik yılı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni, 20 Ekim 2021 tarihinde, Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın açılış konuşması ile devam etti. 

KTÜ’de yeni akademik yıl açıldı

Rektör Çuvalcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi camiasının “ben” değil “biz” duygusuyla hareket edip içinde bulunduğu şehir ve toplumdan ayrı düşmediğini ve ihtiyaç duyulan durumlarda problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yaptığını belirtti. 

Çuvalcı, dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, son bir yıl içerisinde yapılan bilimsel çalışmalar ve yaşanan gelişmeler hakkında güncel değerlendirmelerde bulunarak Üniversitemizin kurumsal misyonu ve vizyonu çerçevesinde; Ar-Ge çalışmaları, Bilimsel Araştırma Projeleri, Üretim Merkezleri, Laboratuvarlar, devam eden ve planlanan inşaatların durumu, ticarileşme potansiyeline sahip olan projeler, iç ve dış paydaşlar ile yapılan iş birliği protokolleri ve çalışmaların önemini vurguladı. 

KTÜ’de yeni akademik yıl açıldı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “KTÜ’de İlk Ders” konulu konuşmasında, Türkiye’nin sadece teknolojiyi kullanan bir ülke olmasından daha çok teknolojiyi tasarlayan, geliştiren ve üreten bir ülke olması noktasında geçmişte de günümüzde de çok çaba sarf edildiğini söyledi.

Törenin sonunda, Araştırma Üniversitesi hedefiyle yol haritasını belirleyen Üniversitenin, fikri sınai mülkiyet hakları kültürünün, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla oluşmasına verdiği önem noktasında, son yıllarda hız kazanan patent ve faydalı model başvuruları kabul edilen akademisyenlere çalışmalarıyla elde ettikleri tescilli patent ve faydalı modellerinin tebrik belgeleri takdim edildi.