Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Kızlar Manastırı, Atatürk Köşkü, Şehir Müzesi ve Çal Mağazasının işletmesinin Trabzon Kent, Spor Turizm ve Bilişim Organizasyon Hizmetleri Anonim Şirketine devri, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

Bundan sonra burada ki işletmeler, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden biri olan Trabzon, Kent, Spor, Turizm ve Bilişim Organizasyon Hizmetleri A.Ş. Tarafından yapılacak. 
Kızlar Manastırının geçtiğimiz günlerde yapılan açılışına katıldığını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman, “Bu şehir bunu hak ediyor. Otopark problemi var, çözülecek” dedi. 

Giriş ücretlerini kimin belirleyeceğini soran CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise, “Bende bu ören yerlerinin ihaleye çıkarılmasından taraf değilim. Belediye şirketleri tarafından değerlendirilmesi doğru. Burada devir işlemi yapıyoruz. Buraya giriş ücretlerini, bundan sonra bu şirket mi belirleyecek? Gelir tarifesinde biz belirliyoruz. Yine biz mi belirleyeceğiz” diye sordu. 
Bu soruya Ataman, “Ücret tarifesine meclis belirler. Meclis, bunu şirket veremez. Yasal olarak da devredemez. Çorba fiyatını, salata fiyatlarını şirket belirleyebilir. Ancak giriş ücretlerini meclis belirler” diye konuştu.