Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ın daveti üzerine Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ve beraberindeki 50 kişilik grup ile Kızıltepe İlçesinde geldi. Belediye Başkanı Genç ve misafirler burada davul zurna ile karşılandı.
Trabzonspor renkleri olan bordo mavi renkleri ile boyanan Bağrıbütün ilk ve ortaokulunun bahçesinde halaylı horonlu program düzenlendi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar hep beraber halay ve horon oynadı. Oynanan halay ve horon büyük beğeni topladı.
Trabzonlu Genç sanatçı Ceren Ece Öksüz burada Karadeniz ezgileri ve söylediği Kürtçe şarkı ile mini konser verdi.
Programa Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Hak-İş Hizmet -İş Sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ,Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat çok sayıda Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

AYDIN ;BAŞKAN GENÇ'İ KÖYÜMÜZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUM 
Programda açılış konuşması yapan Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın bu gün Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindekileri ağırlamaktan mutlu olduklarını gurur ve şeref duyduklarını söyledi.
Başkan Genç’in bölgede sevilen bir isim olduğunu aktaran Başkan Aydın şunları söyledi:

Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın doğup büyüdüğü Mardin Kızıltepe Bağrıbütün Köyünde Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Hacinail Altunay'a plaket taksim etti .

“Özellikle Kızıltepe’de düzenlenen hamsi festivalini daha unutmuş değiliz. Bağrıbütün Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir köydür. Bu geleneği 1976’lardan beri  atalarımızdan dedelerimizden ve babalarımızdan gelen bu geleneği sürdürüyoruz. Sayın başkanımızın köyümüzde olması bizim için şereftir. Kendisine ve eşine tekrar hoş geldin diyorum. Ayrıca Ortahisar Belediyesi Sosyal işleri Müdürü Hacı Nail Altunay'a ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Öte yandan Katılım sağlayan Muhtarlarımıza dernek başkanlarımıza ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” 

BEKİR AKTÜRK KARDEŞLİK İÇİN BURADAYIZ 
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise birlik ve beraberliğe değinerek birlikte olmanın çok güzel olduğunu ta kuzeyden Güneye geldiklerini ve kardeşlik için burada bulunduklarını ifade etti.
Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ise Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve burada bulunan tüm misafirleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü bir müjde vermek istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Mevcut okulumuz ilkokul ve ortaokuldur.  Burada arsa var burada ilkokul ve ana sınıfı ayrı ve ortaokulu ayrı yapmak istiyoruz.“

BAŞKAN GENÇ ''BAĞRIBÜTÜN HALKI BİZİ BAĞRINA BASTI''
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç te burada yaptığı konuşmada şöyle konuştu:
“Mardin’imizde Kızıltepe’mizde Bağrıbütün köyümüzde sizlerle beraber olmak çok çok mutluluk vericidir. Çok mutluyum şu anda bunu görüyorum gerçekten Bağrıbütün köyü hakikaten bizi bağrına bastı. Şu anda bu okulda eğitim gören yavrularımız yarın bu topraklara bu kadim medeniyetimizi sürdürdüğümüz bu topraklara daha güzel hizmetler edecek onun için elimizden ne geliyorsa yapacağız bu güne kadar olduğu gibi. Burada bulunan herkesi selamlarken bu çok güzel çok anlamlı organizasyonda bütün emeğiyle bütün yüreği ile bütün gayretini ortaya koyan bizim çok kıymetli dostumuz İbrahim Aydın kardeşimizi dernek başkanımızı yürekten kutluyorum. Tebrik ediyorum onu yürekten alkışlıyorum. Hakikaten bu kardeşliğin en önemli mimarıdır ona çok çok teşekkür ediyorum.”
“Bu gün burada gerçek bir kardeşliğin mimarını ortaya koyduk” diyen Başkan Genç şunları söyledi:

“Okulumuzun bahçesinin bir güzelleşmeye ihtiyacı var. Ama ondan önce bütün köyümü ilgilendiren bu ana yoldan Bağrıbütün köyüne gelen 5 km civarındaki yolumuz gördük. Bu yolumuzun daha iyi standartlara gelmesi için bir gayret ortaya koyacağız. Yakinen bunu takip edeceğim.” Dedi.
Program sonunda çeşitler plaket ve hediyeler takdim edildi.