Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında hazırladığı kampanyada bu kez “Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez" mesajı verdi.
Önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”, “Şiddete Göz Yumma”, “Şiddete Hakkın Yok”, “Cins Var Cins Var” gibi kampanyalar düzenleyerek kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çeken KADEM, bu kez “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla hazırladığı kampanyada ‘Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez" sloganıyla kamuoyuna seslendi.


Yaptığı açıklamada hastalıklı yaklaşımların önüne geçmek istediklerini belirten KADEM Trabzon İl Temsilcisi Elif Hacısalihoğlu Yükünç “KADEM’in bu yıl verdiği mesajın amacı, özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimeleri sık sık cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalıklı yaklaşımların önüne geçebilmek. Medyaya yansıyan acı olaylar, özellikle şiddet mağdurlarının acıya katlanmak için çeşitli bahanelere sığındıklarını ortaya koyuyor.”dedi.
Sevgi kelimesinin şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelemeyecek bir kavram olduğunun altını çizen Yükünç konuşmasını şöyle sürdürdü: “KADEM’in şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan kampanyası da bu gerçekten yola çıkılarak hazırlandı. “Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganlı kampanyada, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların, şiddet türlerini ve “geliyorum” diyen şiddetin öncüllerini fark etmeleri amaçlanıyor. Bazı tutum ve davranışların, yaklaşan bir şiddetin habercisi olabileceğine ilişkin farkındalık oluşturulmak isteniyor. ‘Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez, Kendini Kandırma’ mesajıyla, şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda kadın/erkek herkeste bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basına özel yapılan kampanya tanıtım programıyla “Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” sloganlı spot filmin ilk gösterimi yapıldı. Sonrasında kamu spotu tüm ulusal televizyonlarda yayınlanmaya başlandı. Her mecranın kendi doğasına ait hedefleme ve yol haritası ile planlanan kampanya sosyal medyada ise #ŞiddetinBahanesiOlmaz hashtagi ile kullanılıyor.”
KADEM’in her yıl tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenlediğini belirten Yükünç “Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu. KADEM, kadınların onurları ile yaşayabileceği adil bir dünya inşa etme hedefine; hak savunuculuğu ve literatüre katkılarının yanı sıra toplumsal bilinç oluşumuna yardımcı kampanyalarla ilerliyor.” ifadelerini kullandı.